Her er det ingen vaktmestere

LEI AV PRESSEN: Velforeningen vil ha fjernet begrepet vaktmesterbolig når politikerne nå skal se på reguleringsplanen for Kalvetangen på nytt. Vellet håper på færre medieoppslag. Foto: Per Gilding

LEI AV PRESSEN: Velforeningen vil ha fjernet begrepet vaktmesterbolig når politikerne nå skal se på reguleringsplanen for Kalvetangen på nytt. Vellet håper på færre medieoppslag. Foto: Per Gilding

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

NØTTERØY: De næringsdrivende på Kalvetangen vil ha større plass til å bo – og avlive vaktmestertittelen.

DEL

Velforeningen går i bresjen for å få fjernet begrepet vaktmesterbolig når politikerne nå skal se på reguleringsplanen for Kalvetangen på nytt. Dermed håper vellet at pressen vil miste interesse for området, som ligger på en odde på Føynland.

Vellet benytter også sjansen til å få økt boligdelen utover de tillatte 150 kvadratmeterne.

Skylder på pressen

Det kommer frem i innspillet Kalvetangen velforening har sendt Nøtterøy kommune.
Opp gjennom årene har de folkevalgte gitt tillatelse etter tillatelse som fraviker reguleringsplanen på Kalvetangen. Bestemmelsene sier at næring i hovedsak skal bedrives utpå odden, men bedriftseierne har samtidig mulighet til å innrede en vaktmesterbolig. I dag minner strandvillaene lite om bedrifter og enda mindre om vaktmestere.

Velforeningen gir pressen mesteparten av skylden for Kalvetangens rykte, og mener oppslagene har vært ensidig negative.

«Dette føler vi meget diskriminerende og unødvendig», skriver styrets medlemmer Harald Nordby, Trond Sundal og Arne Huser. Og videre:
«Vi mener det vil være viktig å få fjernet begrepet vaktmesterbolig i reguleringsplanen. Det vil redusere den negative presseomtalen noe.»

Styrets medlemmer mener presseomtalen har ført til blant annet:
- Mobbing av barn på skolen.
- Ubehag ved å si at man bor og driver næring på Kalvetangen.
- Vanskelig å få leietakere til ledige næringslokaler.

Vil ha større boligdel

I innspillet skriver styret at flere beboere er blitt pensjonister og næringen opphører, samt at «markedet har endret seg slik at bedrifter har færre ansatte og sitter med overskudd av lokaler». *

Videre mener velforeningen at 150 kvadratmeter boligdel blir for lite i forhold til familiers boligkrav i dag. Samtidig presiseres at målet ikke er å fjerne muligheten for å drive næring på Kalvetangen.

Velstyret ønsker ikke å kommentere innspillet ytterligere overfor Tønsbergs Blad før etter et møte med kommunen.

Politikerne bestemte seg i fjor høst for å endre reguleringsplanen for «å få kart og
terreng til å stemme» på Kalvetangen. 15. mars i år gikk fristen ut til å si din mening til planarbeidet.

Kommunaldirektør Per Ole Bing-Jacobsen har foreløpig ingen dato for når administrasjonen legger frem reguleringsplanen for politisk behandling.


 

Artikkeltags