Onsdag kveld avgjorde kommunestyret spørsmålet om parkeringsavgift på populære Fjærholmen.

Resultat: 22–19 for nei til innføring av p-avgift.

LES MER: Vil du betale for å bade her?

For å spe på en slunken kommunekasse foreslo rådmannen å kreve 20 kroner i døgnet fra deg som vil parkere bilen din på Fjærholmen. Forslaget fikk tommelen opp fra Høyre og Felleslista Rødt/SV.

Tviler på inntjening

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet hadde ingen tro på at pengene ville monne noe særlig.

– Vi i Arbeiderpartiet undrer oss over hvorfor vi skal irritere Nøtterøys befolkning for så lite inntjening, sa Rune Krogstad (Ap) i kommunestyret onsdag.

– La folket bade gratis på kommunens badeplasser! sa Unni Hanson (FrP) klart og tydelig fra talerstolen, og benyttet anledningen til å kalle Høyre for et «avgiftsparti på Nøtterøy».

Høyres Erik Holmelin forklarte at pengene fra parkeringsautomatene vil brukes til oppgradering av stranden og vedlikehold av toalettanlegget.

– Dette er slett ikke en avgift på bading. Det er en avgift på parkering! minnet Holmelin om.

Penger på oppgradering

– Pengene vil bidra til en positiv utvikling av området, sa hans partifelle Fredrik Tronhuus, og viste til at kommunen har investert millioner på nye toaletter og kjøp av Dunholmen.

– Tjue kroner i døgnet, da slipper hyttegjestene på Fjærholmen billig unna, sa Marite Juul (V).

Veierlendingen benyttet taletiden til å vise til Tenvik hvor bilister må betale 100 kroner i døgnet.

– Det hadde vært fint om prisene var like på parkeringsplassene som ligger i nærheten av strendene våre, sa Juul, før hun kom til saken om Fjærholmen. P-avgift eller ikke?

– Tjue kroner gir lite inntjening til at det er bryet verdt, mente Juul – og stemte for et nei.

Saken om parkeringsavgift på Fjærholmen har engasjert leserne våre. Svært mange av kommentarene på tb.no er negative til å betale for å parkere.

LES MER: Vil ikke betale for strandparkering.