– Riv resten av Grindløkken!

UENIGE OM RIVING: Alle partiene på Nøtterøy vil skåne hovedbygget på Grindløkken skole, men bare Felleslista Rødt/SV ønsker å følge fylkeskommunens ønske om å bevare også de øvrige bygningene på skolen. Foto: Kirvil Håberg Allum

UENIGE OM RIVING: Alle partiene på Nøtterøy vil skåne hovedbygget på Grindløkken skole, men bare Felleslista Rødt/SV ønsker å følge fylkeskommunens ønske om å bevare også de øvrige bygningene på skolen. Foto: Kirvil Håberg Allum

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

NØTTERØY: Hele Grindløkken skole bør bevares, mener fylkeskommunen. Men det politiske flertallet på øya sier foreløpig nei.

DEL

– Vi kan jo bevare oss i hjel også, sa varaordfører Bjørn Kåre Sevik (Frp) da kommunestyret diskuterte Grindløkkens videre skjebne i forbindelse med behandlingen av kommuneplanen.

Del på Facebook

Både Sevik og resten av kommunestyret har de siste månedene vært klare på at de vil bevare hovedbygningen på skolen. Til møtet fikk imidlertid politikerne på bordet et brev fra rådgiver Siv Abrahamsen Anholt i Vestfold fylkeskommune:

«Kulturarv ber Nøtterøy kommune om å bevare hele anlegget», heter det i brevet.

KOMMENTAR: Vern, verre, verst?

Ukjent

– Vi har ikke vært kjent med Grindløkken skole og dens verneverdier før nå, men er blitt oppmerksom på det gjennom blant annet artikler i avisa. Hvordan vi vil følge den opp videre, må vi diskutere, men det kan bli snakk om innsigelse hvis kommunen vil rive, sier Abrahamsen Anholt.

Virksomheten har imidlertid ikke vurdert anlegget som fredningsverdig, kun bevaringsverdig, og kommunen er dermed i sin fulle rett til å rive eller la en ny eier rive – hvis de ønsker det.

LES OGSÅ: «Tragisk» og «barbarisk»

Finansierer skoler

Bjørn Kåre Sevik mener det er akkurat det kommunen bør gjøre.

– Som de andre partiene, stemmer vi for å bevare hovedbygningen. Resten mener vi bør ned. Salg av Grindløkken og Teie skole er lagt inn som en forutsetning for de store investeringene vi gjør nå, blant annet bygging av ny ungdomsskole og sammenslåing av barneskolene Grindløkken og Teie, sier Sevik.

Kommunen ønsker å selge Grindløkken skole og et 18 mål stort område med henblikk på bygging av inntil 100 boliger, og Sevik er redd inntektspotensialet blir langt lavere dersom utbygger må forplikte seg til å bevare all eksisterende bygningsmasse.

– Hvor mye lavere, er umulig å si, men vi må sikre oss de inntektene som ligger til grunn for investeringene vi gjør. Jeg synes isolert sett uansett at sidebygningene bør vike plass for boliger. Det kommer til å bli et veldig attraktivt område å bosette seg i, og vi kan ikke bevare alt.

LES OGSÅ: 100 nye boliger eller grønn park?

Ikke enig

Tone Kalheim fra Felleslista Rødt/SV deler ikke Seviks lyst til å rive.

– Området har en verdi i seg selv, og vi ønsker å bevare hele anlegget og sikre at det drives tjenesteproduksjon, for eksempel barnehage, der også i framtida, sa Kalheim i kommunestyret.

På vegne av Felleslista foreslo hun å lage en helhetlig plan der også de tilstøtende bygningene skal tas hensyn til. Dette forslaget fikk bare partiets egne stemmer.

Kommunestyret vedtok med stort flertall å verne kun hovedbygningen og å åpne for bygging av inntil 100 boenheter rundt denne.

Artikkeltags