Det er tredje gang på kort tid at det blir eierskifte i Vinghøg. Tilbudet fra tyskerne er på 8,25 pr. aksje.

Det tilsvarer 591 millioner
kroner. I tillegg kommer et aksjeutbytte på 14 millioner for 2009.

Adm. direktør Jon Asbjørn Bø i Simrad Optronics sier at det er en positiv holdning til budet fra Rheinmetall, og at styret og ledelsen har anbefalt aksjonærene å takke ja.

– Vi er et børsnotert selskap, og det tar nok noen uker før alt er i boks. Først må tyskerne se om de når 90 prosent. Allerede nå har de over 50 prosent, forteller Bø.

Blir på Nøtterøy

Han forsikrer at det ikke er snakk om å trappe ned på Nøtterøy. Snarere tvert imot.

– Bedriften på Nøtterøy blir viktig for Rheinmetall, som er store på andre typer leveranser til forsvar rundt i verden. Å få en stor eier er en styrke for å kunne utvikle oss videre på Nøtterøy, og det er en av hovedgrunnene til at vi anbefaler salg, sier Bø.

De ansatte blir informert i morgen, men har vært med i prosessen og med på å anbefale salg, opplyser Bø. Det er 200 ansatte i Simrad Optronics/Vinghøg.

Stort konsern

Tyske Rheinmetall AG har over 21.000 ansatte fordelt på flere divisjoner. Bildeler og forsvarsutstyr er de største aktiviteter.

I forsvarsteknologi og sikkerhetsindustrien sysselsetter tyskerne 10.000, og omsatte i 2009 for ca. 1,9 milliarder euro.

Divisjonen leverer blant annet kanoner til Eurofighter og Leopard stridsvogner.

Bø regner med at handelen går i orden i løpet av en måneds tid. Tilbudet til aksjonærene med anbefaling fra styret blir sendt ut kommende uke.