Dette nybygget ligger feil

En feil har gjort at dette bygget nå står for nærme naboen. Foreløpig er det uvisst hvordan problemet skal løses.

En feil har gjort at dette bygget nå står for nærme naboen. Foreløpig er det uvisst hvordan problemet skal løses. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

NØTTERØY: Nybygget i Munkerekka står plassert for nær nabogrensa. Hva som vil skje, er foreløpig uvisst.

DEL

– Bygget som er satt opp er anmeldt fire meter fra nabogrensen, men ett av hjørnene ligger cirka 0,7 meter for nær grensa, konstaterer ingeniør Petter Knut Hansen ved geodata i Nøtterøy kommune.

Hvordan problemet skal løses, er foreløpig uvisst. Ifølge Hansen var det enkelt for kommunen å fastslå den riktige grenseoppmålingen, etter at det en stund hadde hersket tvil om hvor den korrekte grensen gikk.

Styret samles

Utbygger og eier av funkisbygget i Strandheimveien 3 på Nøtterøy er Morten Klæstad i Vestfold Bygg og Eiendom AS. Naboen som har fått bygget ulovlig nært seg, er Ramdal Gård AS. Styremedlem Kjell Gundersen var på befaring på stedet sammen med blant annet kommunen denne uka.

– Det er veldig vanskelig å foregripe noe, for her kan styret falle ned på hva som helst, sier Gundersen.

Han skisserer at alternativene er at grensene justeres ved å forskyves slik at Ramdal Gård AS fortsatt sitter igjen med en like stor tomt, eller at Vestfold Bygg og Eiendom AS kjøper en bit av nabotomta slik at nybygget ligger i tilstrekkelig avstand fra ny grense.

– Min redegjørelse til styret vil være at det er en liten sak vi må kunne finne en løsning på, men jeg kan ikke forskuttere noe. Det kan hende styret ikke finner seg i det, sier Gundersen.

Styreleder Karl Jonny Gundersen i Ramdal Gård AS har vært bortreist og hadde midt på dagen torsdag ikke rukket å oppdatere seg i saken.

– Feilplasseringen er jo ikke all verdens. Spørsmålet er om han (Morten Klæstad, journ.anm.) har hatt en korrekt oppmåling og bevisst gjort feil. I så fall må vi kunne forbeholde oss retten til å ta visse skritt. Men det blir foreløpig hypotetisk, sier styrelederen.

LES OGSÅ: Bygde uten lov – ber om tilgivelse

– Håper på grensejustering

Utbygger og eier Morten Klæstad håper at en avtale med naboen om en grensejustering vil løse problemet hans. Han opplyser at et av byggets hjørner ligger 75 centimeter for nærme nabogrensen. Hva som i verste fall kan skje, vil han ikke tenke på.

– Det er det ingen vits i å tenke på. Det er bedre å ta ting etter hvert som det kommer, sier Klæstad.

Ifølge ham, er det firmaet han hyret til å stikke ut bygget på tomta som har gjort feil.

– På hjørnet som ligger nærmest er det ikke noe grensemerke. Hvis ikke tomta er koordinatbestemt kan det fort bli litt avvik, sier han om feilmålingen.

For kommunen er ikke dette et problem de ofte ser.

– Det er sjelden slike ting skjer, sier Hansen i Nøtterøy kommune.

LES OGSÅ: Ulovlig hus ble brått lovlig

Klaget på ødelagt tursti

Ramdal Gård AS har avsatt en del av tomten sin til friareal. Der går det en sti som alle turgåere fritt kan bruke. Gundersen forteller at saken startet med at styret i Ramdal Gård AS fikk henvendelser fra turgåere om at byggearbeidene i Strandheimveien 3 hadde rammet stien til turområdet. Ramdal Gård AS tok i oktober i fjor initiativ til at grensene ble avklart.

– Da fikk jeg beskjed om at det var en uoverensstemmelse mellom grensene, men at byggherren hadde handlet i god tro. Det er et mindre terrenginngrep der det er gravd en oppkant slik at det ikke lenger framstår som en sti. Når vi først har satt av dette området til friareal, er det greit at det også ser slik ut, sier Gundersen.

– Det er fordi vi har holdt på å bygge her. Når vi er ferdige, blir stien ganske lik som den var. Det er ferdigstilt innen et par måneder, lover Klæstad.

LES OGSÅ: Krever garanti mot kvikkleireras

Artikkeltags