Heter det Knarberg eller Knarrberg?

På sidene til 1881 ser vi eksempel på begge skrivemåter.

På sidene til 1881 ser vi eksempel på begge skrivemåter. Foto:

Ja, hva er egentlig den riktige skrivemåten for navnet på dette idylliske stedet på Nøtterøy?

DEL

(Øyene) Det lurer Statens kartverk på. De har mottatt en henvendelse vedrørende skrivemåten av stedsnavnet Knarberg/Knarrberg.

– Feil

– Henvendelsen går på at det er feil når Kartverket opererer med skrivemåten Knarrberg. Vi ser for øvrig at kommunen opererer med adressenavnet Knarbergveien og det er også opplyst at det er et veivesen-skilt med Knarberg, skriver etaten.

Gjør vi et raskt kartsøk på for eksempel 1881, ser vi også at to skrivemåter er representert.

Kartverket ser i sine arkiver at Kartverket har gjort formelt vedtak etter regelverket i lov om stadnamn om skrivemåten Knarrberg 3.2.1993, noe som også er meddelt kommunen.

Overlater avgjørelsen til kommunen

– Imidlertid ser det ut for at saksbehandlingen den gang her har vært noe summarisk og neppe i samsvar med dagens føringer, opplyser kartverket.

– Dessuten gjelder det her primært fastsetting av skrivemåten for navnet som tettsted og det er det uansett kommunen som har vedtaksretten for. Vi vil derfor be kommunen gjøre en vurdering av skrivemåten for dette stedsnavnet og fastsette en ønsket skrivemåte, ber kartverket, som dermed legger avgjørelsen til kommunen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags