Rikskringkasteren fikk også kritikk på punkt 4.14 (samtidig imøtegåelse) i Vær varsom-plakaten for noen radioinnslag på Nyhetsmorgen for å promotere dokumentaren om Brunstad Christian Church, melder Medier24.

NRK har avvist presseetiske overtramp i Facebook- og Instagram-publiseringene, og de har opplyst at redaksjonen hadde forsterket modereringen, samt at flere kommentarer ble slettet og skjult.

Brunstad Christian Church klaget NRK inn til PFU for en rekke punkter i forbindelse med dokumentaren – blant dem var 3.2, 3.3, 4.14 og 4.17.

– Det er gledelig at Pressens Faglige Utvalg bekrefter at NRK her ikke har gjort jobben sin, og dermed brutt god presseskikk og opptrådt kritikkverdig, sier Berit Hustad Nilsen, styreleder i BCC i en pressemelding.

Hun sier at organisasjonen anerkjenner og respekterer NRK sin rett til å bedrive kritisk journalistikk på institusjoner i samfunnet.

– Men denne episoden avslørte ingenting, den avdekket ingenting, og den forklarte svært lite som er konstruktivt for en vanlig seer. Derimot ser vi av kommentarfeltet at den produserte både hat og fordommer, sier Hustad Nilsen.

I Pressens Faglige Utvalgs møte onsdag er også Vårt Land felt for brudd på god presseskikk i en sak om Jehovas vitner, Se og Hør er felt for å ha omtalt et kjendispar som kjærester over ett år etter brudd, mens Medier24 og Kom24 er felt for å ha brutt punkt 3.3 i Vær varsom-plakaten. Punktet handler om at det er god presseskikk å klargjøre premissene i kontakten med kilder.