Mangler flere hundre bøssebærere

STARTKLARE: Jan Petter Bergan (tv)  og Ole Sverre Lund leder arbeidet før TV-aksjonen 22. oktober. De oppfordrer deg til å melde deg på som bøssebærer allerede nå. Det kan bli den viktigste søndagsturen du går i år.

STARTKLARE: Jan Petter Bergan (tv) og Ole Sverre Lund leder arbeidet før TV-aksjonen 22. oktober. De oppfordrer deg til å melde deg på som bøssebærer allerede nå. Det kan bli den viktigste søndagsturen du går i år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tønsberg kommune trenger 450 bøssebærere. Har foreløpig kun 125.

DEL

– Dette er en situasjon vi kommer i nesten hvert år, sier kommunikasjonssjef i Tønsberg kommunen, Jan Petter Bergan.

Førstkommende søndag skal 20.000 husstander i Tønsberg kommune få besøk av bøssebærere, men for at det skal gå, trengs det altså flere frivillige.

– Vi har ca. 1/3 av de bøssebærerne vi trenger. Derfor oppfordrer vi flere til å melde seg til innsats fra klokken 16.00 søndag ettermiddag. Jobben tar to til tre timer, sier Bergan.

De som er interessert i å gjøre en innsats, kan melde seg inn via nettsiden blimed.no.

LES OGSÅ: Verdens største dugnad nærmer seg

– Vi oppfordrer folk til å melde seg så fort som mulig. En del pleier å melde seg når selve innsamlingsdagen nærmer seg, noen ganger nesten samme dag, og det gir oss litt logistiske problemer. Det gjør det nemlig vanskeligere for oss å plassere bøssebærerne på de områdene det trengs, sier Bergan.

Nytt av året er at givere kan Vippse penger til innsamlingen dersom man mangler kontanter når bøssebæreren kommer på døra.

– Dersom man ikke får besøk av en bøssebærer, men ønsker å gi?

– Da kan man ringe et nummer og automatisk donere 200 kroner. Men vi vet av erfaring at terskelen for å gi er lavere når det kommer et menneske og møter giveren ansikt til ansikt på trappa, sier Bergan.

Bergan har ikke oversikt over hvordan rekrutteringen av bøssebærere går i distriktets andre kommuner.

– Av erfaring vet jeg at det ofte er litt enklere i landlige kommuner enn i bykommuner, sier han.

TV-aksjonen på NRK går i år til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. TV-aksjonen går av stabelen søndag 22. oktober.

Artikkeltags