Gå til sidens hovedinnhold

Nu kör vi!

Tønsbergpakka handler først og fremst om å sikre en trygg og robust forbindelse for innbyggerne på Nøtterøy og Tjøme, og handler også om å bygge et miljøvennlig transportsystem.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne bypakka er ikke bare en vei. En vei alene ville kunne føre til økt biltrafikk. Bypakka er nettopp en pakke av flere tiltak som skal bidra i det grønne skiftet. Når veien er på plass åpner det seg nye muligheter for bussen, syklister og gående i Tønsberg-regionen.

Arbeiderpartiet vil at innbyggerne på Nøtterøy og Tjøme skal få trygghet og at kollektiv- og næringstransporten skal komme fram til tida. Vi vil ikke ha utrykningskjøretøyer som sitter fast i trafikken, vi vil ikke ha en by som blir kvalt i eksos og svevestøv. Arbeiderpartiet mener at bypakka er både riktig og nødvendig for å styrke kollektivtransport, den er viktig for samfunnssikker transport og den er viktig for næringslivet og for menneskene som bor der.

Arbeiderpartiet mener at klimautfordringene er alvorlige og må løses, og at vi skal forurense mindre, alle sammen. Bypakka tar det på alvor. Halvparten av alle bilreiser i Vestfold er kortere enn én kilometer. Tenk litt på det. Halvparten av alle bilreiser i Vestfold er kortere enn én kilometer!

Det skal lønne seg å bruke gang, sykkel og kollektiv. Det får vi ikke til bra nok med ny, parallell kanal-bru. Vi skal avlaste sentrum for biltrafikk, og gi nye muligheter for buss, sykkel og folkeliv i sentrum. Det får vi ikke til bra nok med parallell kanalbru.

Det må være det raske og smarte valget å gå, sykle og ta buss. Det må være hyggelig å gå og sykle i byen, det må være frisk luft for innbyggerne, med mindre forurensning og svevestøv. Det krever at vi får bilene vekk fra sentrum. Det er vårt ansvar å gjøre klimavennlige valg til et positivt og fornuftig valg også for den enkelte, som skal på jobb eller står med handleposer og unger.

Mange forslag er utredet, forkastet og endret. Vi har inngått kompromisser for å bli enige om en bypakke vi kan samles om. Det er på tide nå å gå fra ord til handling. Skal vi gjøre en kraftfull, grønn omlegging, trenger vi denne fastlandsforbindelsen, vi trenger denne bypakka og vi trenger den nå. Nå må vi komme i gang og få det gjort.

Kommentarer til denne saken