Gå til sidens hovedinnhold

Nye regler ved kjøp og salg av bil

Artikkelen er over 2 år gammel

Skal du kjøpe eller selge bil i vår, er det flere nye regler du bør være klar over.

Fra 29. april kan omregistreringsavgiften ikke lenger betales på en trafikkstasjon.

Statens vegvesen mottar hvert år over en million salgsmeldinger. Åtte av ti gjør det allerede på nett, og nå vil de ha enda flere over på digitale selvbetjeningsløsninger.

– Det raskeste er å betale omregistreringsavgiften direkte påvegvesen.no. Da kan du samtidig skrive ut et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk med en gang, såfremt du også har forsikringer i orden, sier Lars Normann Leivseth Johansen i skatteetaten.

Dersom du ikke har mulighet til å bruke de digitale tjenestene, må du kontakte Statens vegvesen for å få betalingsinformasjon.

Legitimasjon

En annen endring som trer i kraft fra 29. april, er at du må legitimere deg når du leverer salgsmelding på papir.

– Legitimeringsplikten innfører vi for å ivareta sikkerheten til dem som kjøper eller selger bil. Her er det ofte snakk om store penger som skal skifte eier. Vi er opptatt av å sikre transaksjonene, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Ved levering digitalt, legitimerer du deg ved å logge på.

Fire dagers stans

Skal du selge eller kjøpe bil i slutten av april, må du være oppmerksom på at tilgangen til alle kjøretøytjenester på vegvesen.no vil være nede 25. til 28. april på grunn av omlegging til nytt motorvognregister.

I denne perioden blir det ikke mulig å kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, betale omregistreringsavgift, gjennomføre omregistrering eller avregistrere kjøretøy.

Kommentarer til denne saken