Lokfører kjørte på rødt lys

BOM STILLE: Toget mellom Gulskogen og Drammen ble forsinket torsdag grunnet en såkalt passhendelse.

BOM STILLE: Toget mellom Gulskogen og Drammen ble forsinket torsdag grunnet en såkalt passhendelse. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En lokfører i Drammen måtte erstattes etter å ha kjørt på rødt lys torsdag formiddag.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Hendelsen fant sted mellom Gulskogen og Drammen i 09.30-tiden.

Toget ble stående stille en stund, og passasjerene fikk beskjed om at det hele skyldtes tekniske problemer. Kort tid etter fikk de en ny beskjed om at toget ville kjøre fram til Drammen stasjon, men at reisende til Oslo måtte bytte tog.


Til tross for at denne beskjeden ble gitt, kjørte toget videre 24 minutter forsinket. Flere passasjerer ble stående igjen på perrongen, da de trodde toget ble erstattet.

Passhendelse

Pressevakt i NSB, Nina Schage sier togstansen skyldtes en såkalt passhendelse. Det er når lokføreren kjører på rødt lys.

Av sikkerhetsmessige årsaker stoppet toget. Lokføreren fikk imidlertid kjøre til Drammen stasjon, hvor han ble erstattet av en annen lokfører.

Dette er en del av NSBs strenge rutiner, ifølge Schage.

Hendelsen fikk ingen øvrige konsekvenser i togtrafikken.

117 hendelser

Statens Jernbanetilsyn opplyser at det i 2016 ble rapportert inn 117 passhendelser. Heldigvis oppsto det ingen sammenstøt.

«Uregelmessig passering av signal, også kalt passhendelse, kan i verste fall føre til sammenstøt mellom tog» heter det i tilsynets ferskeste rapport.

Skriftlige advarsler og at lokføreren tas ut av tjeneste under granskning, er normale reaksjoner ved passhendelser. Alt avhenger imidlertid av om hendelsen skyldes menneskelig eller teknisk feil.

Artikkeltags