(Sandefjords Blad)

«Farmen Kjendis» er ikke helt som den ordinære utgaven. I tillegg til at deltakerne får betalt for å være med på realityserien, er det flere av dem som krever å få med seg varer inn som ikke var lett tilgjengelig for dem som jobbet og bodde på gårdsbruk for hundre år siden.

Kaffe og røyk

I årets utgave av «Farmen Kjendis» er det flere som har fått med seg ting de ikke kunne unnvære.

Tv-profilene Kristine og Johanne Thybo Hansen (25), bedre kjent som «Jegertvillingene», gikk eksempelvis ikke med på et nikotinfritt gårdsopphold – og fikk løfte om pipetobakk av produksjonen. Også kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35) virker å nyte godt av tobakken – og kaffekoppene, skriver Dagbladet.

Det synes Frank Løke blir for dumt. Han skulle gjerne sett at det var tøffere

Det var kaffe og tobakk for alle penga der inne. På et punkt gikk jeg bort til produksjonen for å spørre om det stemte at vi skulle ha tilgang til det som er å regne som luksusvarer i 1918. Det blir jo ikke ordentlig «Farmen», vi hadde alle tålt å ha det tøffere der inne, sier Løke til Dagbladet.

LES OGSÅ: Felix er klar for finale i 71 grader nord

Nattlig trening

Selv om Løke ikke har sansen for at andre deltakere har med seg nytelsesmidler, har han selv med seg joggesko og kompresjonssokker, noe de færreste nok hadde på det norske bondelandet for 100 år siden. Han mener imidlertid det ikke kan sammenlignes med det de andre har fått dispensasjon for.

– Det handler om prioritering. Mens enkelte brukte masse tid på å røyke og drikke kaffe midt på dagen, der man burde ha kontinuerlig fokus på arbeidsoppgavene, trente jeg etter at alle hadde lagt seg, sier Løke til Dagbladet.

Erlend Elias Bragstad er ikke enig med Løke.

Hvis Frank mener at vi brukte mye tid på røyke og drikke kaffe, kan jeg si akkurat det samme om all den løpingen hans. Røyk og kaffe eksisterte dessuten i 1918. Det gjorde ikke joggesko og kompresjonsstrømper. TV 2 burde heller ha sagt nei til det, sier han til Dagbladet.

I den første episoden skulle«Farmen Kjendis»-deltakerne velge storbonde. Kampen sto mellom Frank Løke og Erlend Elias Bragstad. Bragstad allierte seg med de kvinnelige deltakerne og klarte å kapre tittelen som årets første storbonde i «Farmen Kjendis».

LES OGSÅ: Løke langer ut mot landslagssjefen