ANDEBU: – Det har tatt helt av. Jeg har fått noen negative kommentarer, men flest positive sier Sommerstad. Hun er datter av Andebus ordfører Bjarne Sommerstad.

Mandag publiserte NRK en sak med nakenbilder av Andebu-politikeren, som førte til førstesideoppslag i dagens VG og i en nettsak hos TV 2.

Kun en hobby

Selv har hun vært på jobb som murer i hele dag, og har ikke lest kommentarfeltene til riksavisene, som har kokt over av kommentarer.

– Jeg kommer ikke til å lese dem heller, men noen har sagt at bildene kan føre til at jeg ikke blir tatt seriøst i politikken. Hvis det er tilfellet har vi et samfunnsproblem, sier Sommerstad.

Lise-Marie er lokalpolitiker i Andebu og tredjekandidat på Senterpartiets liste til fylkestingsvalget neste år.

Vulgært

Ifølge TV 2 mener Venstre-politiker Rebekka Borsch at nakenbilder av politikere bidrar til en vulgarisering av politikken. 

– Det ser ut som at Sommerstad bruker disse nakenbildene til å skape medieoppmerksomhet. I tillegg hopper mediene på hver eneste gang. Med en gang Sommerstad ble innstilt til fylkestinget så trykker mediene disse bildene, sier Borsch, skriver TV 2

Borsch har også kritisert den tidligere lederen i  Senterungdommen, Sandra Borch, da hun stilte lettkledd opp foran kamera i kronikken Avslørte bondepiker. 

Avviser politisk agenda

Lise-Marie Sommerstad presiserer at å kle seg naken foran et kamera er en hobby og en kunstform.

– Det er intet mer, og intet mindre. Jeg har aldri hatt en politisk agenda med bildene. Derfor unngikk jeg å være med i Senterungdommens lettkledde kalender. Jeg vil skille mellom politikk og hobbyen min, sier hun.

– Jeg synes nordmenn er pripne når det kommer til kropp. En naken kvinnekropp og en naken mannskropp er akkurat det samme. Dersom vi hadde sett flere nakne kropper, ville det blitt mindre tabu å kle seg naken, sier Sommerstad.

Hva sier familie og venner om hobbyen?

– Andebu er et lite sted, og det er ikke noe nytt. De synes det bare er positivt, sier Sommerstad.