Elever ved ungdomsskolen i sorg

Mange av elevene ved Revetal ungdomsskole er i sorg etter badeulykken i Andebu.

Mange av elevene ved Revetal ungdomsskole er i sorg etter badeulykken i Andebu. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

REVETAL/ANDEBU: En skoleelev ved Revetal ungdomsskole druknet i ettermiddag.

DEL

Gutten som ble funnet livløs under vann på skoletur ved Trollsvann i Andebu, døde av skadene. Medelever og lærere ble informert om den tragiske hendelsen i skolens gymsal på Revetal tirsdag ettermiddag.

– Mange har sterke inntrykk etter det som har skjedd, sier lensmann Lars Kristian Reiersen til tb.no etter informasjonsmøtet ved skolen.

På møtet, hvor også ordfører Thorvald Hillestad og rådmann Trond Wifstad var til stede, ble det informert om hva som hadde skjedd.

– På møtet fortalte vi akkurat hva som skjedde. At de var tre stykker som svømte, og at en ble borte. At han ble forsøkt hentet opp, men at vannet var for dypt og mørkt. Han lå på tre meters dyp, forteller Reiersen.

– Han lå under vann i 50 minutter før dykkere fant ham. Det ble forsøkt livreddende tiltak både på stedet og i luftambulansen, forteller Reiersen.

LES MER: Skoleelev døde etter badeulykke på skoletur i Andebu

Skal ikke dra hjem til tomme hus

Klassen til den omkomne eleven ble informert under et eget møte.

– Vi prøver å arrangere det slik at elevene i denne klassen drar hjem sammen med foreldrene sine, og ikke kommer hjem til tomme hus.

Flere andre elever ble igjen på skolen i lang tid etter at skoledagen var slutt for å gråte sammen, holde rundt hverandre og trøste.

Rådmannen i Re kommune, Trond Wifstad, informerer om at et kriseteam tirsdag er tilgjengelig for dem som skulle trenge det.

– Kriseteamet har vært på skolen helt siden vi fikk vite om ulykken.

Møtes i sorgen

For dem som føler et behov for å samles, tenne lys eller snakke om det som har skjedd, er det flere steder å dra tirsdag ettermiddag og kveld.

Fra klokken 17.00 vil Mental Helse og Mental Helse ungdom være tilstede i «det gule huset», hvor Mental Helse til daglig holder til. Dette ligger da mellom Bergsåsen i Ramnes og Revetal sentrum.

De vil holde dørene åpne så lenge folk har behov for det, og kan også kontaktes senere om man trenger noen å snakke med.

I Ramnes kirke holdes det åpent fra klokken 20.00 tirsdag kveld. Hit kan man komme for å samles, tenne lys og prate om det som har skjedd.

Prest, diakon, undervisningslærer og trosopplærer vil være tilgjengelige i kirka.

– Man trenger ikke nødvendigvis å ville prate, men det kan være godt å være samlet og å tenne et lys, foreslår prest Sølvi Lewin.

Hun sier at alle som har behov for det, er velkomne til kirka. Den vil holde åpent til omtrent klokken 21.30.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.