Anundsen avblåser TB-boikotten

OMBESTEMTE SEG: Etter at Aftenposten, Dagblandet og flere medier omtalte justisminister Anders Anundsens boikott av Tønsbergs Blad denne uken, kan hans pressekontakt fortelle at Anundsen har ombestemt seg. 
Foto: Harald Strømnæs

OMBESTEMTE SEG: Etter at Aftenposten, Dagblandet og flere medier omtalte justisminister Anders Anundsens boikott av Tønsbergs Blad denne uken, kan hans pressekontakt fortelle at Anundsen har ombestemt seg. Foto: Harald Strømnæs

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Justisminister Anders Anundsen (FrP) har sluttet å brenne aviser, og vil igjen svare på spørsmål fra Tønsbergs Blad

DEL

– Tønsbergs Blad vil selvfølgelig ha samme mulighet til å kontakte statsråden som alle andre medier, sier Andreas Skjøld-Lorange, kommunikasjonsrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet til NRK. Anders Anundsen selv ønsker ikke å la seg intervjue i saken.

Avisbrann og boikott

Han har boikottet Tønsbergs Blad i ukene etter valget. På Facebook fortalte han at han brant sine siste utgaver av Tønsbergs Blad, og oppfordret samtidig alle sine kontakter om å slette TB-journalister fra vennelistene sine.

LES OGSÅ: Oppfordrer til boikott av TB

LES OGSÅ: Boikott og konspirasjonsteorier

"Det er kanskje litt i grenseland, noen vil sikkert mene det er smålig og useriøst og jeg understreker at jeg aldri i mitt liv gjort noe lignende, men jeg tillater meg å oppfordre alle som kan klare seg uten Tønsbergs Blad å avslutte sine abonnement og fjerne journalistene i TB fra vennelisten på Facebook."

Bakgrunnen for boikotten var at Anundsen mente avisen drev kampanjejournalistikk mot FrP i forbindelse med stortingsvalget. Torsdag skrev Aftenposten.no om saken, og flere andre riksmedier omtalte deretter saken.

Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund sa torsdag til Aftenposten at Anundsen burde rydde opp i det betente forholdet til lokalavisa.

– Det er ikke tvil om at det er problematisk å ha en justisminister som boikotter et medium. Mange kan gjøre ting i affekt på Facebook. Han er ikke den første som gjør det. De færreste som gjør slikt våkner opp neste morgen og har blitt justisminister. Da kan det være på tide å rydde opp, forsøke å komme i dialog, sier Stavrum.

– Viktig med svar

Redaksjonssjef i Tønsbergs Blad Kristin Monstad Lund er fornøyd med justisministerens beslutning.

– Jeg er selvsagt glad for at Anundsen etter en og en halv måned har skjønt at en myndighetsperson som han verken kan brenne eller boikotte en avis. Jeg registrerer at han ikke fronter saken selv eller vil la seg intervjue om den, men det viktigste for oss er at vi får svar når vi stiller ham spørsmål.

Artikkeltags