Pass på gasspedalen i Åsgårdstrand, ellers kan det bli dyrt

KONTROLL: Politioverbetjent Olav Furre og kollegaene hans holder et ekstra øye med veien gjennom Åsgårdstrand. Der kjører mange for fort.

KONTROLL: Politioverbetjent Olav Furre og kollegaene hans holder et ekstra øye med veien gjennom Åsgårdstrand. Der kjører mange for fort. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

UP står der ofte med radaren sin, nå om dagen. Det gjør de fordi de vet at mange overser 30-soneskiltet.

DEL

(Gjengangeren) Onsdag morgen var de på plass igjen, for fjerde gang på få uker. Og nei – de stiller seg ikke der, bare for å hente ut mest mulig til statskassa.

– Det er publikum, altså folk som bor i området, som har henvendt seg til oss. Det har de gjort fordi de opplever at mange kjører fort her, forteller politioverbetjent Olav Furre.

For det er altså 30 kilometer i timen som er fartsgrensen når du kommer opp fra nedre del av Åsgårdstrand og nærmer deg Paletten. Mange faller for fristelsen til å være litt tunge på gassfoten her.

– Men dette er tettbygd strøk der mange barn ferdes. Da er det ekstra viktig å vise aktsomhet, sier Furre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FØLGER MED: Politioverbetjent Olav Furre er på utkikk etter fartssyndere, men mobilbruk uten handsfree slås også ned på.

FØLGER MED: Politioverbetjent Olav Furre er på utkikk etter fartssyndere, men mobilbruk uten handsfree slås også ned på. Foto:

LES OGSÅ: Politiet delte ut bøter i drøssevis

Det kan fort bli kostbart. Kjører du 6 til 10 kilometer over fartsgrensen og blir tatt for det, må du punge ut med 2.100 kroner. Blir du tatt når speedometeret viser 41 til 45 kilometer i timen, koster det enda mer: 3.800 kroner.

– Da får man også to prikker i førerkortet, som følger deg i tre år, sier Furre.

Det nytter ikke å prøve å sjarmere seg ut av en bot, for den som måtte tro det.

– Det blir veldig urettferdig. Og det sprer seg fort hvis én kan fortelle at man klarte å snakke seg ut av en bot, og en annen ikke har lyktes med det. Men de fleste viser forståelse for at vi står her, og tar disse kontrollene, selv om det alltid vil være noen som ikke er like forståelsesfulle.

LES OGSÅ: NAV har politianmeldt fem bedragere i Horten

Denne gangen endte det med 19 fartsbøter, og to beslag av førerkortet. Den raskeste bilisten ble målt til en fart på 54 kilometer i timen.

Én person, en mann i 40-årene, ble også anmeldt for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand, kjøring uten førerkort og for dokumentforfalskning.

Artikkeltags