Barn pynter byen denne uka

I FJOR: – Jeg vil at folk ikke skal kaste ifra seg søppel, sa Niklas H. Lotheringron (til høyre) i fjor. Her står han sammen med Rasmus S. Reitan.

I FJOR: – Jeg vil at folk ikke skal kaste ifra seg søppel, sa Niklas H. Lotheringron (til høyre) i fjor. Her står han sammen med Rasmus S. Reitan. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag formiddag vil det myldre av barn på Torvet.

DEL

– Denne våren har barna laget flotte, fargerike drømmefangere som vil bli hengt opp i Storgata til glede for byens borgere og alle sommerturistene, sier Camilla Mobakk.

Hun er arrangementsansvarlig i Tønsberg sentrum og medarrangør for «Barn i byen».

Tønsbergbarnehagene og Tønsberg Sentrum har et kunstsamarbeid de kaller «Barn i byen», der barna får prege bybildet ved å sette spor etter seg med ulike prosjekter.

SMÅ OG STORE: Det var fullt på Torvet da Tønsberg-ordfører Petter Berg åpnet «Barn i byen» i 2018.

SMÅ OG STORE: Det var fullt på Torvet da Tønsberg-ordfører Petter Berg åpnet «Barn i byen» i 2018. Foto:

– Drømmefangerne har vært utgangspunkt for et samarbeid avdelingsvis i barnehagene, teamet for prosjektet har vært vennskap og fellesskap, sier Lene Hole, styrer i Ilebrekke barnehage og prosjektleder for Barn i byen.

Prosjektet «Barn i byen» startet i 2009 etter at Hole og kollegaer hadde vært i Italia. Der ble de inspirert av ideen at barn skal få bidra til å prege byen.

– Utstillingen åpnes på Torvet av ordfører Petter Berg med nesten 2.000 barnehagebarn til stede. Vi inviterer Tønsbergs befolkning til å ta del i denne sjarmerende folkefesten, sier Camilla Mobakk.

Artikkeltags