Se oversikt: Dette kan du gjøre gratis med barna i vinterferien!

AKTIVITET FOR HELE FAMILIEN: På Maier Arena er det populært på stå på skøyter i vinterferien.

AKTIVITET FOR HELE FAMILIEN: På Maier Arena er det populært på stå på skøyter i vinterferien. Foto:

Lurer du på hva dere skal gjøre i vinterferien? Her finner du mange gode ideer til en innholdsrik ferie for barna.

DEL

Gå en tur i skogen, sette opp et telt (nå som det er forholdsvis mildt), bestige Signalen på Barkåker eller gå en tur gjennom Sti for Øye?

Det er mange artige, gode, billige og kostnadsfrie aktiviteter for familien denne vinterferien.

Nedenfor finner du en liste over mange kommunale- og uavhengige aktiviteter for familien i vinterferien.

Filmkurs

Vil du lære å lage film? Bli med på filmkurs, og lær om å filme, redigere, jobbe med lyd, lys, skuespill og instruksjon. Kurset arrangeres i samarbeid med Vestfold Frie Filmere og Sørnorsk Filmsenter.

Kurset er gratis, og passer for deg mellom 12 og 17 år.

Mandag 17. februar klokka 09.30 til 15.00

Tirsdag 18. februar klokka 09.30 til 15.00

Onsdag 19. februar klokka 09.30 til 15.00

Se mer informasjon om arrangementet her.

Familieforestillingen Pilutta deg!

Bli med inn i Astrid Lindgrens verden! Hør historier om hennes liv, og syng med på sangene til Emil, Pippi, Ronja, Marikken og de andre. Passer for alle aldre. Hege Rimestad spiller fele, sang og munnspill. Sara Andersson spiller gitar.

Lørdag 22. februar klokka 12.00 på Tønsberg og Færder bibliotek

Lørdag 22. februar klokka 15.30 på Færder bibliotek

Billetter koster 50 kroner og kan skaffes på Ticketmaster.

KINOTEK: På Tønsberg og Færder bibliotek, samt på Revetal bibliotek blir det kinovisning for barna hver dag i vinterferien.

KINOTEK: På Tønsberg og Færder bibliotek, samt på Revetal bibliotek blir det kinovisning for barna hver dag i vinterferien. Foto:

Kinotek for barn

På bibliotekene i byen blir det kinovisning hele uken. Det blir kinotek for barn i vinterferien både på biblioteket i Tønsberg sentrum og på biblioteket på Revetal. Her er det gratis inngang!

Tønsberg og Færder bibliotek (mandag til fredag klokka 11.00):

Mandag 17. februar: Vitello trenger en far

Tirsdag 18. februar: Halvdan Viking

Onsdag 19. februar: LasseMajas Detektivbyrå – Det første mysteriet

Torsdag 20. februar: Los Bando

Fredag 21. februar: Jørgen + Anne = sant

Revetal bibliotek (tirsdag til fredag klokka 12.00):

Tirsdag 18. februar: Rive-Rolf kræsjer internett

Onsdag 19. februar: Charlie og sjokoladefabrikken

Torsdag 20. februar: Ulvehunden

Fredag 21. februar: Kutoppen

Perleworkshop for hele familien

Biblioteket er i gang med å utvikle en ny ungdomsavdeling i andre etasje på Tønsberg og Færder bibliotek. I vinterferien arrangeres det perleworkshop for ungdom!

Aktiviteten er gratis og finner sted på Tønsberg og Færder bibliotek, onsdag den 19. februar klokka 15.30 til 19.00.

Se mer info om arrangementet her.

En tur på glattisen?

Er du klar for å ta skøytene fatt på glatta? Maier Arena er en skøyte- og bandybane som både benyttes av idrettslagene til trening, og som er åpen for publikum til bestemte tider. OBS: Mandag i vinterferien åpner Maier Arena først klokka 12.00 grunnet preparering.

Åpningstidene finner du her.

Hvis du foretrekker å benytte skøytene innendørs, kan du velge å ta turen til Tønsberg Ishall. Hallen er åpen for publikum i helgene. På lørdager er hallen åpen for bruk uten kølle og puck, og på søndager uten kølle og puck. I vinterferien er hallen i tillegg åpen mellom 10.00 til 14.00 mandag, onsdag og torsdag, samt 10.00 til 13.00 tirsdag.

Åpningstider for Tønsberg Ishall finner du her.

Oslofjord Arena holder også åpent i uke 8. De ønsker folk velkommen til en aktiv vinterferie. Mandag 17. februar til og med torsdag 20. februar mellom klokka 12.00 og 16.00 er det gratis å benytte seg av både ishallen og flerbrukshallen i Oslofjord Arena. Det vil også være gratis å parkere i Arena parkering i samme tidsrommet.

Isen vil bli delt i to; en side for hockey, og en side for dem som ønsker å stå på vanlige skøyter. Ved mangel av utstyr, kan det leies skøyter og hjelm for 75 kroner.

Dersom utendørsaktiviteter frister mer har de Vestfolds største klatrestativ, trampoliner, skatepark og kunstgressbaner. Det vil også være mulig å varme seg rundt bålpannene ute, eller trekke inn i kafeen.

Mer info om Oslofjord Arena finner du her.

VANNFERIE: Dersom du vil ta deg et bad, finnes det flere svømmehaller som er åpne i vinterferien.

VANNFERIE: Dersom du vil ta deg et bad, finnes det flere svømmehaller som er åpne i vinterferien. Foto:

Svømmehall

Tønsberg kommune har to svømmehaller; én i sentrum og én på Revetal. Kun Tønsberg svømmehall holder åpent i vinterferien. Billetter koster mellom 35 kroner til 75 kroner, avhengig av type.

Åpningstider for Tønsberg svømmehall finner du her.

Låne ski, skøyter eller annet utstyr?

Har du lyst til å stå på ski, skøyter, snowboard eller slalåm eller ta det en telttur i vinterferien, men har ikke utstyr? Frykt ikke – på Skattekammeret i Farmannsveien 3 kan du låne alt du kan tenke deg til ukens festligheter. Skattekammeret er et samarbeid mellom Frivillighetssentralen i Tønsberg kommune og Kirkens Bymisjon. Butikken holder åpent mandag og torsdag klokka 15.00 til 18.00. I vinterferien er det også åpent på onsdag.

Les mer om Skattekammeret her.

Fritid Færder og basketballdag i Nøtterøyhallen

– Vi åpner Fritidssenter Nøtterøy som holder til på Teigar ungdomsskole to dager. Da får 5.–7 trinns elever lov til å være på fritidssenteret på dagtid. Her blir det blant annet bordtennis og air-hockey, samt gratis lunsj og mulighet til å treffe jevnaldrende, sier Arne Veierød, leder i Fritid Færder.

Familiekafé og familiebading: Familiekafeen på søndager holder til på Ekeberg (Nøtterøy frivilligsentral), mens Familiebading er et arrangement som foregår onsdager på Sjølyst.

Basketballdag: Fritid Færder har hatt meget god påmelding til sitt vinterferieprogram i uke 8 men vil gjerne ha flere til basketballdag i Nøtterøyhallen. Basketaktiviteten, som finner sted torsdag 20. februar, er et samarbeid mellom Fritid Færder og TNT Towers, og ledes av lokal basketguru Anders Klemetsby.

– Vi arrangerte en lignende happening for 30 ungdommer i høstferien og det var en kjempesuksess. Man blir kjent med ungdom fra hele Færder og det serveres gratis lunsj midt på dagen. Aktivitetsdagen har fokus på lek og moro med ball, og på siste del av dagen deles det inn i lag og man avslutter med noen uhøytidelige kamper tilrettelagt for et bredt ferdighetsnivå. Man trenger overhodet ikke være et utpreget balltalent for å melde seg på, sier Veierød.

Arrangementet var i utgangspunktet for alle i ungdomsskolealder og opp til og med 18 år, men nå åpner de også opp for påmeldinger for dem som går i 7. trinn. Påmeldingsfristen er utsatt til mandag 17. februar, og man kan melde seg på via kommunens hjemmesider.

Færder Nasjonalpark

– På besøkssenter Færder nasjonalpark har vi gratis inngang for både voksne og barn hele vinterferien, med ekstra aktiviteter tirsdag og torsdag, sier naturveileder Cecilie Notø.

Alle de andre dagene i ferien har de en stor spillkafe i tillegg til deres vanlige digitale utstilling.

Se mer info om spill-bonanza her.

Artikkeltags