Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk disse luksuseiendommene

Artikkelen er over 7 år gammel

VESTFOLD: Markedet for fritidseiendommer ved sjøen er i ferd med å komme i gang for sesongen. Men noe er annerledes enn det var før.

Er du ute etter fritidseiendom i luksusklassen, er du i riktig fylke. Sammen med vårblomstrene kommer også fritidsboliger til salgs i vestfoldskjærgården. Har du vunnet i lotto eller er stinn av gryn av andre årsaker, er det allerede flere skjærgårdsperler du kan bruke pengene på.

Både på Nøtterøy, Tjøme og i Sandefjord er det luksushytter til salgs, med priser fra 6-7 millioner kroner og oppover.  Eiendommen som i skrivende stund har høyest prisantydning, er en fritidseiendom i Småvik på Nøtterøy til 19 millioner kroner.

Se faktaboks til høyre for saken for prisinfo om flere fritidseiendommer!

LES OGSÅ: Rekordsalg av boliger så langt i år

– Klemmer til etter påske

Og flere luksuseiendommer skal det bli:

– Markedet for fritidsboliger starter litt forsiktig nå, også klemmer vi til etter påske.

Det er meldingen fra eiendomsmegler og daglig leder i Krogsveen avdeling Tønsberg, Jørgen E. Pettersson.

Han er megler for en rekke fritidseiendommer i luksusklassen i Tønsberg og omegn. Prisene varierer ifølge ham fra to til 20 millioner kroner. 

LES OGSÅ: Planlegger 100 nye boliger på Kjelle

Ikke lenger bare «BBB»

Mens vi før om årene ikke hadde så mye imot å pusse opp etter at vi kjøpte, stiller vi nå helt andre krav til fritidseiendommene.

– Før var det bare de tre B-ene: Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Nå er det ingen tvil om at størrelse, standard og fremkommelighet har fått mye større fokus enn tidligere, forteller eiendomsmegler Tore Solberg i Z-Eiendom, til tb.no.

LES OGSÅ: Denne hytta er helt spesiell – og nå kan den bli din

Han mener at ordet hytte nesten ikke passer på en del av eiendommene som selges, og beskriver dem mer som «bolig nummer to».

– Standarden skal være minst like god som hjemme.

Stadig flere vil også ha muligheten til å bruke fritidseiendommen hele året.

– Mange synes det er spektakulært for eksempel å feire jul i Vestfoldskjærgården, sier han.

LES OGSÅ: Sjarm selger for millioner

Leter etter godfølelsen

Pettersson ser den samme trenden – hytta skal helst være fiks ferdig og klar til bruk ved overtakelse.

– Det viktigste for folk er at de må få godfølelsen, og kjenne at dette er et sted som vil være godt for dem og familien. Det skal være et rekreasjonssted, sier han.

I tillegg til god standard, gjerne helårs sådan, vil kjøpere aller helst ha mulighet til å kjøre helt fram til hytta. I tillegg betyr nærhet til sjøen mye for mange.

– Hytte ved sjøen er kjekt å ha, men ingen nødvendighet. Man velger dette for å få kvalitetene ved et sånt sted. Og velger man noe sånt, må det være fordi det er et godt sted å senke skuldrene, mener Pettersson.

LES OGSÅ: Betalte 18 mill. for drømmehytta

Historisk sett pleier markedet for fritidseiendommer ved sjøen å være jevnt fram mot St. Hans, før det roer seg i juli. I august og september får markedet en liten sving opp igjen, før det roer seg mot høsten, forteller megleren.

Mens noen fritidseiendommer krever mange visninger før salget er i boks, går noen unna etter første visning. Det er ifølge Pettersson imidlertid verdt å merke seg at mange av de dyreste objektene ofte blir solgt i det stille.

– Da foregår salget via våre kunderegistre med potensielle kjøpere, og da uten åpen og annonsert visning, sier han.

LES OGSÅ: Færder-utsikt for 20 millioner

– Saueflokkmentalitet

Etter 2008 har nedgangstider gjort hyttemarkedet tregere. En oppgang i fjor ga imidlertid en indikasjon på hvilken vei pilene peker.

– Det er veldig vanskelig å spå hvordan det går i år. Men vi har hatt noen salg allerede, som kan være førende for hvordan det blir. Det er jo en slags saueflokkmentalitet her – folk ser på hverandre og ser hva som skjer.  Vi er forsiktig optimistiske, avslutter Pettersson.

– Det er ingen hemmelighet at markedet i fjor ikke var på topp. Jeg har imidlertid grunn til å tro at det blir en tanke bedre i år. Hvor mye bedre, tror jeg ikke det blir riktig å si noe om ennå, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Z-Eiendom.

Ifølge ham vil det komme det han kaller flere store salg i skjærgården i Vestfold ganske snart.

LES OGSÅ: Jakter på hytteperle til 30-40 mill.

Kommentarer til denne saken