Bjørg tror neppe hun blir kvitt hageavfallet i vår

RIK PÅ SNØ: Det er foreløpig lite som minner om vår og tid for hagearbeid hos Bjørg Narvesen i Sykehusveien.

RIK PÅ SNØ: Det er foreløpig lite som minner om vår og tid for hagearbeid hos Bjørg Narvesen i Sykehusveien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fortsatt ligger et par meter med snø rundt huset hennes. Men snart vil Vesar vite hvor mye hageavfall Bjørg vil kaste i vår.

DEL

HOLMESTRAND: Innen 20. april skal hageeiere i Holmestrand ha bestilt henting av hageavfall. Umulig, mener Bjørg Narvesen i Sykehusveien.

– Jeg har to meter med snø rundt huset, og så må det bli tørt før hageavfallet kan rakes vekk. Dette rekker jeg ikke, mener Narvesen.

– Hun sa det neppe blir hentet noe

Hun forteller at hun ringte Vesar å ba dem flytte fristen på grunn av de ekstraordinære snømengdene.

– Jeg fikk beskjed om at det var umulig, siden datoen var fastsatt for lengst. Hun jeg snakket med sa rett ut at det neppe vil bli hentet noe hageavfall i år, sier Narvesen til Jarlsberg.

LES OGSÅ (+): Ser du hvorfor denne bilen er helt spesiell?

Vil se det an

Kaia Ross Lind, kommunikasjonssjef i Vesar, kan imidlertid gi Narvesen litt håp.

– Fristen for å bestille henting av hageavfall er satt til 20. april, og da er det naturlig at de på kundeservice forholder seg til den. Det har ikke pleid å være noe problem å samle inn hageavfall innen den datoen, men vi er selvfølgelig klar over at det har vært en veldig spesiell vinter. Vi vil derfor se dette an litt i tiden fremover, og er åpne for å vurdere alternative løsninger, sier Kaia Ross Lind.

På spørsmål svarer hun at «alternative løsninger» betyr å vurdere en alternativ hentedag. Lind minner også om at det er mulig å levere hageavfall gratis på gjenvinningsstasjonen hele året.

LES OGSÅ: Vei ble stengt på grunn av flom

Værmeldingen på yr.no forteller for øvrig om at temperaturen skal stige jevnt og trutt den kommende uka.

Artikkeltags