Hele Vallø evakueres tirsdag

Artikkelen er over 1 år gammel

Beboere på Vallø må igjen belage seg på å evakuere fra sine hjem på tirsdag.

DEL

Fredag forrige uke ble det funnet en ny bombe på Vallø, det betyr at beboerne igjen på evakueres.

LES OGSÅ: Bombe på 250 kilo funnet på Vallø

Evakueringen starter tirsdag klokken 10

Politiet har nå sendt ut en pressemelding hvor det informeres om at hele Vallø skal evakueres tirsdag 18. juni. Dette fordi arbeidet med å uskadeliggjøre bomben skal starte.

Fra klokken 10.00 tirsdags formiddag vil politiet starte med evakueringen, og alle beboere skal være evakuerte fra området innen klokken 12.00. Hvert hus vil bli oppsøkt av politiet, og det er viktig at pålegget om evakuering blir fulgt.

– Ivaretakelse av sikkerheten for dem som bor og befinner seg i nærheten er viktig. Derfor må det evakueres. Det er forståelig at det er utfordrende for dem som er direkte berørt, og som har opplevd dette flere ganger. I samarbeid med Forsvaret legges nå arbeidet til en tid hvor det skal være minst mulig belastning for dem som må evakueres, og vi håper beboerne raskt kan vende tilbake til sine hjem, sier seksjonsleder ved Tønsberg politistasjon, Andreas Mørkve.

Vet ikke hvor lang tid det vil ta

Denne bomben som ble funnet på fredag stammer fra andre verdenskrig, og ble funnet i forbindelse med det pågående arbeidet med opprydningen på Vallø. Bomben er på 250 kilo og er av samme størrelse som tidligere bomber som har blitt funnet.

Det er Forsvaret som nå jobber med å sikre bomben. Når alle beboere er evakuert kan man da begynne å jobbe med bomben. Ifølge pressemeldingen er det ikke mulig å si noe om hvor lang tid arbeidet vil ta. Det kan ta opptil flere timer for alt av sprengstoff er brent opp, eller så kan bomben bli uskadeliggjort på annet vis.

Åpner Slagen samfunnshus

Politiet skriver at det som tidligere kan komme smell fra brenninger, og påpeker at det ikke er trygt å vende tilbake til sine hjem før politiet kommuniserer dette. Tønsberg kommune åpner Slagen samfunnshus for de beboerne som ikke har noe sted å være i tidsrommet det er evakuert.

Oppdatert informasjon vil bli gitt direkte til de som er berørte, men man kan også få informasjon på politiet.no, eller ved å følge politiet på Twitter og Facebook.

Artikkeltags