Gå til sidens hovedinnhold

– Det er lov å ha flaks, samt naboer som bryr seg

Artikkelen er over 3 år gammel

Naboen oppdaget brann i lysestake.

Klokka 01.14 natt til lørdag rykket brannmannskapene fra stasjon Tønsberg ut til en eldre trevilla i Tønsberg med to leiligheter.

Beboerne i andre etasje hadde hørt at det gikk en røykvarsler i leiligheten i første etasje, da de sjekket så de det brant opp etter veggen inne i. De ringte umiddelbart 110.

– Dette kunne gått riktig ille, takket være beboerne i andre etasje gikk det bra. Beboer i første var ikke tilstede i leiligheten og vi brøt oss inn. Vedkommende må ha glemt et stearinlys i en veggstake av tre. Lyset har brent fullstendig ned og staken har antent. Det er også svimerker i taket. Rett under lysestaken på gulvet sto det for øvrig en kasse med brennbart innhold, med tanke på om veggstaken eller brennende deler av den hadde falt ned, forteller underbrannmester Sven Erik Anderssen på brannvesenets Facebook-sider.

– Beboerne i andre etasje fikk skryt av meg i natt og samtidig dokumenterer hendelsen viktigheten av å ha fungerende røykvarsler, den reddet den store villaen fra en potensiell omfattende brann. Etter at vi hadde luftet ut røyken fra leiligheten, byttet vi batteri i røykvarsleren i den aktuelle leiligheten før vi dro, sier underbrannmester Sven Erik Anderssen.

LES OGSÅ:

Ti bortvist fra sentrum

Bil kjørte i autovernet på E18

Utforkjøring på Vear 

Kommentarer til denne saken