Tente opp stort bål – men glemte at det var noen som følger ekstra nøye med nå

BLE OPPDAGET: Dette bålet ble fanget opp av brannvaktflyet. Da ble det kjapt kort prosess på brenningen.

BLE OPPDAGET: Dette bålet ble fanget opp av brannvaktflyet. Da ble det kjapt kort prosess på brenningen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannvesenet rykket kjapt ut for å slukke et stort bål i Re.

DEL

Rett etter kl. 18 oppdaget skogbrannvaktflyet et større bål i Re. De varslet 110-sentralen som igjen varslet brannmannskapene, skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen på sin Facebook-side.

– Vi rykket ut, hadde ikke eksakt adresse, men så røyken. Det var bygningsmaterialer og avfall som brant. Vi slokket bålet med tankbilen, sier brannmester Trond Abrahamsen.

Ettermiddagens regnbyger er ikke nok, det er fortsatt svært tørt. Vi trenger rotbløyte før brannfaren i terrenget reduseres betraktelig. Enhver plikter å ikke drive med aktivitet som kan føre til brann, skriver brannvesenet i meldingen.

I kommentarfeltet til innlegget på brannvesenets Facebook-side er det mange som reagerer sterkt. Dette er noen av kommentarene:

«Man kan jo virkelig begynne å lure på hva enkelte tenker med, de fleste av oss sitter å holder pusten, å ihvertfall nå når dere har hatt den brannen i Re å ta dere av. Godt det gikk bra denne gangen».

«Leser ikke folk avisa eller ser på nyheter lengere eller eller bare fatte å begripe at etter tørke i 2 te 3 uker. Så blir det tørt liksom ikke så mye som skal til før man lager skikkelig trøbbel..»

«Er det mulig? Etter så mange advarsler om brannfare.»

«Hva i all verden tenker man med..?»

«Forby all slags bålbrenning!!»

Hva mener du? Skriv gjerne din mening i kommmentarfeltet under!

Artikkeltags