Se de enorme skadene etter storbrannen

Bildeserie

Se brannvesenets egne bilder

Store deler av bygget er helt ødelagt.
Artikkelen er over 3 år gammel

Her er brannvesenets egne bilder fra branntomta.

DEL

Brannen som herjet i det gamle Saba-bygget i Tønsberg, ble endelig slukket fredag morgen. Fasaden står fortsatt, men skuelystne får ikke lov til å nærme seg på grunn av rasfare. Brannvesenets egne bilder gir imidlertid et innblikk i hvordan det ser ut innenfor veggene. Skadene er enorme, noe bildeserien i denne saken er et bevis på.

– Tusenvis av kvadratmeter med brannruin, et svært trist syn fredag formiddag, melder Vestfold interkommunale brannvesen på sin Facebook-side. De opplyser at etterslokking pågår utover dagen i Narverødveien.

LES OGSÅ: Mistet familieminnene i brannen

– Vi vil gjerne få takke Stokke brannvesen og Sivilforsvaret som bisto oss i går og i natt, samt alle andre etater og involverte, også overordnet vakt i Sandefjord og Larvik fortjener honnør for det gode faglige samarbeidet det siste døgnet, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Brannen spredte seg fort på taket torsdag ettermiddag.

Brannen spredte seg fort på taket torsdag ettermiddag.

Ekstrem innsats

Han skryter av mannskapene som kjempet mot flammene:

– Vi er svært tilfreds med at ingen kom til skade og at brannen ikke spredde seg til andre bolighus. De evakuerte kunne trygt flytte tilbake til sine hjem i dag. Videre er jeg svært godt fornøyd med mannskapenes innsats. At vi klarte å redde kontorfløyen, er takket være en ekstrem innsats fra brannmannskapene, sier Per Olav Pettersen.

LES OGSÅ: Sturla mistet alt i brannen

Mange rammet

Et stort antall bedrifter og privatpersoner ble rammet av brannen. Av de 450 lagerbodene i bygget er det 100 som ikke har blitt berørt av brannen.

Foreløpig er det ukjent hva som forårsaket brannen i det gamle Saba-bygget torsdag ettermiddag. Etterforskningen begynner så snart området er kjølt ned.

    Artikkeltags