Skogbrann på grensen til Andebu

Brannmannskaper fra Hvittingfoss og Sandefjord gjør seg klare til å ta seg inn til brannstedet.

Brannmannskaper fra Hvittingfoss og Sandefjord gjør seg klare til å ta seg inn til brannstedet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Oppdaget av turgåer.

DEL

Kongsberg brannvesen avdeling Hvittingfoss rykket ved 14-tida søndag ut på branntilløp som skulle være i en skog ved Moe i Svarstad.

En time senere meldte Vestviken 110-sentralen at det viser seg at dette branntilløpet er i nærheten av Trollsvann på grensen mellom Lardal og Andebu. Også biler fra Sandefjord brannvesen rykket ut.

Et område på 10-15 kvadratmeter brenner, opplyste Sør-øst politidistrikt klokka 14.15.

Klokken 14.19 meldte politiet at brannvesenet har kontroll på stedet og driver med slukking.

SLIK gikk det da det brant i omtrent samme område for et par år siden: Måtte tilkalle helikopter for slukke skogbrann i Andebu

(Saken fortsetter under bildet)

Brannbiler fra Sandefjord og Kongsberg brannvesen rykket ut til skogsområdet på grensen mellom  Lardal og Andebu. Her er nødetatene framme ved parkeringen i sørenden av Trollsvann. Branntilfellet var ca. en kilometer inn på en tursti.

Brannbiler fra Sandefjord og Kongsberg brannvesen rykket ut til skogsområdet på grensen mellom Lardal og Andebu. Her er nødetatene framme ved parkeringen i sørenden av Trollsvann. Branntilfellet var ca. en kilometer inn på en tursti. Foto:

Varslet av turgåer

Brannen oppdaget og varslet av en turgåer, får frilansfotograf Geir Eriksen opplyst på stedet. Det skal ha brent i tørt granbar ca. en kilometer nordvestover fra parkeringen ved vannet.

Skogene rundt Trollsvann er et mye benyttet turområde, der Tønsberg og Omegn Turistforening har ca. 70 kilometer merkede sommerløyper.

Kommunegrensen mellom Sandefjord og Larvik krysser på skrå over vannet.

LES OGSÅ: Nå er det knusktørt i skogen – disse karene overvåker situasjonen for oss alle

Trollsvann ligger omtrent midt mellom Høyjord og Lågendalen.

Trollsvann ligger omtrent midt mellom Høyjord og Lågendalen. Foto:

Skogbrannvarsel på 17 språk

Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) sender nå ut varsel om skogbrannfare og forbudet om bruk av åpen ild på 17 språk.

– Alle oversettelsene er ikke offisielle, men gjort av engasjerte medmennesker via Facebook i beste mening. Takk!, twitrer VIB søndag ettermiddag.

LES OGSÅ: Høynet beredskap mot skogbrann i Sør-Norge

Sankthansbål blusset opp igjen: – Folk må være forsiktige nå 

Artikkeltags