Naboer oppdaget brannen i blokka: – Dette kunne endt forferdelig mye dårligere

Brannen i posen med avfall, hadde som smått også fått tak i treverket i skapet.

Brannen i posen med avfall, hadde som smått også fått tak i treverket i skapet. Foto:

– Det var mye røyk i leiligheten.

DEL

Ett minutt over midnatt mandag rykket brannmannskapene fra stasjon Tønsberg ut etter melding om brann i en blokk i Tønsberg. Til alt hell oppdaget naboer faren og tok grep på stedet, samt varslet nødetatene.

– Da vi kom fram var brannen i kjøkkenskapet slokket med vann, men det var mye røyk i leiligheten. Naboer hadde heldigvis kommet den uheldige til unnsetning og fått vedkommende ut fra den røykfylte leiligheten, sier vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen på Vestfold Interkommunale Brannvesens Facebook-side.

– Det har begynt å brenne i en pose med avfall inne i kjøkkenskapet. Eksakt hva som førte til at det begynte å brenne undersøkte ikke vi, men vi minner om at aske og sigarettsneiper utgjør en risiko for brann om det ikke er fullstendig slukket før den ender i søpla. Til tross for at vi ventilerte ut røyk med vifter var leiligheten ikke beboelig og helse tok hånd om beboeren slik at vedkommende fikk tak over hodet, sier vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen.

- Dette var en brann som kunne endt forferdelig mye dårligere. I leiligheten var det røykvarsler og beboere i etasjene over kjente i tillegg røyklukt. Da nølte de ikke, og gjorde meget god innsats, avslutter vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen.

Artikkeltags