Evakueringen fortsetter

FULLT HUS: De evakuerte Re-beboerne var veldig spåente på hva som nå skjer videre.

FULLT HUS: De evakuerte Re-beboerne var veldig spåente på hva som nå skjer videre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De brannevakuerte beboerne i Re må belage seg på nok en natt på hotell.

DEL

Det ble klart da politiet og brannvesenet holdt et informasjonsmøte på de evakuerte etter Revac-brannen, på Quality hotell Oseberg mandag ettermiddag.

– Det er nå bestemt fra politiets side at vi opprettholder evakueringen fram til i morgen tidlig, opplyser seksjonsleder for etterforskning ved Vestfold politikammer, Knut Erik Ågrav.

– Etterforskningen har startet

Området evakueringen gjelder for, er det samme som tidligere. Det vil si Linnestadfeltet og Bjuneveien. Evakueringen omfatter om lag 260 personer fordelt på nitti boliger. Området er nå avsperret.

– Det vil være muligheter for dem med spesielle behov, i forhold til medisiner, husdyr og så videre å oppsøke sperrepostene med behovet sitt. Så skal vi så godt det lar seg gjøre å følge opp.

Politiet kunne også opplyse at selve etterforskningen av saken har startet.

– Dette gjelder både i forhold til brann og brannårsak og i forhold til miljø og forurensing. Men det kommer fremdeles til å ta tid før politiet kan komme inn på selve branntomta for å gjøre den tekniske delen av etterforskningen, opplyser Ågrav videre.

– Håper å komme inn i bygget

Brannmester Per Olav Pettersen opplyser på sin side at slukningsarbeidet fortsetter for fullt utover kvelden og natten.

– Vi får nå inn en rivningsmaskin som vi skal bruke til å fjerne disse betongelementene på taket som kan rase ned. Vi har kjørt vann i bygget og ned på det stedet hvor det brenner, men det er vanskelig å komme til å få vannet rett på haugen som brenner.

Får man «ryddet» taket er håpet at man kan komme seg inn for å kunne sette i gang direkte slukningsarbeid på ildstedet.

– Brannen har roet seg betraktelig i løpet av ettermiddagen, men det ryker fremdeles. Men vi er usikre på tilstanden inne i selve bygget og på det som brenner der, opplyser Pettersen.

Hvor vidt det vil være behov for ytterliggere evakuering av beboerne, vil det bli tatt nærmere stilling til tirsdag morgen.

– Bra oppfølging

En av dem som er evakuert fra sin bolig i Re, er Odd Arne Reberg. Han er fornøyd med både informasjonen som er gitt og med hvordan evakueringen ellers har foregått.

– Ja, både informasjonen og oppfølgingen har vært bra. Det må jeg si.

Selv bor han midt i Linnestadfeltet, og var hjemme da det begynte å brenne søndag morgen.

– Det er veldig spesielle omstendigheter, dette. Det som i grunnen er verste, er det å gå rundt å tenke på denne giftige røyken som kan ha fått i seg. Akkurat det er rimelig guffent, mener han.

Han opplevde også brannen på sted i 2014.

– Den gangen var det ingen evakuering og lite med informasjon. Så det virker som man har lært litt siden den gang. Og bra er det, sier han.


Artikkeltags