Elbil brant lørdag morgen: – Fronten er totalt utbrent

UTBRENT: Slik så motorrommet ut etter bilbrannen lørdag morgen.

UTBRENT: Slik så motorrommet ut etter bilbrannen lørdag morgen. Foto:

Det brant i en bil på Eik lørdag morgen.

DEL

– Brannen er slokket, vi har ikke fått inn melding om at det skal blitt skader på noe annet, sier vaktleder Sør-Øst 110-sentralen lørdag morgen.

Kraftig røyk

Mannskap rykket ut fra Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) etter en melding om bilbrann i Hans Aansruds vei klokken 07.47

– Da vi kom var det kraftig røykutvikling, men ikke åpne flammer. Røykdykker slokte brannen og hindret spredning fra bilen som sto én meter fra en terrasse. Motorrommet og fronten på den elektriske bilen er totalt utbrent, mens det ikke er brannskader i kupeen, sier brannmester Roar Marthinsen.

Det brant i motorrommet og i plast.

– Det er i realiteten ikke vesentlig annerledes enn brann i en hvilken som helst type bil. Mannskapene tok strømmen til elbilbatteriet for sikkerhets skyld, og slukket brannen i fronten med vann, skriver brannvesenet på facebooksiden.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

LES OGSÅ: Ask (22) er supertalentet med hjertetrøbbel: – Grunnen til at jeg ble flink var fordi jeg innså at livet kunne bli kortere enn jeg hadde tenkt (+)

Over 850 meldte bilbranner i fjor

VIBs facebookside har de lagt ut en oversikt over fjorårets branner i personbiler:

Tall fra alle landets brannvesen viser at det var 858 personbilbranner i Norge i 2018.

Etter drivstofftype fordelte de 858 seg slik:
■ 729 bensin/diesel
■ 8 elbil
■ 6 hybrid
■ 3 gass
■ 2 annet
(For 110 av brannene i personbil er drivstoff ikke rapportert). 

Tallene hentes fra BRIS et rapporteringssystem med oversikt over hvilke oppdrag brann- og redningstjenesten håndterer.

Alle oppdrag som registreres i 110-sentralenes oppdragshåndteringsverktøy, overføres automatisk til BRIS. Dette letter rapporteringen for ansatte i brann- og redningsvesenene. Dataene som samles inn via BRIS, skal gi et bedre grunnlag for å drive forebyggende arbeid, samt for å utvikle brann- og redningstjenesten både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå.

LES OGSÅ: Politiet etterforsker fortsatt Axels tivoli for mulig lovbrudd: – Vi har hatt en alvorsprat med dem, sier Messe-Arild (+)

Artikkeltags