– Bruk bærbar grill

Dropp engangsgrillen og skaff heller en bærbar grill som kan brukes flere ganger, oppfordrer branninspektør Even Haughem. Det er bra for miljøet og utgjør mindre brannfare enn engangsgriller som folk enten kaster i søppelkasser eller lar stå igjen for å bli kald. Foto: Ralf Haga

Dropp engangsgrillen og skaff heller en bærbar grill som kan brukes flere ganger, oppfordrer branninspektør Even Haughem. Det er bra for miljøet og utgjør mindre brannfare enn engangsgriller som folk enten kaster i søppelkasser eller lar stå igjen for å bli kald. Foto: Ralf Haga Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Skaff deg en bøttegrill for sikkerhetens og smakens skyld, råder branninspektør Even Haughem.

DEL

– Vi er ikke glad i engangsgriller, fastslår branninspektør Even Haughem i Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB).Engangsgriller kan nemlig fort starte en brann.

– Når det ikke finnes søppelkasser beregnet på slike griller, kaster folk grillen i vanlige søppelkasser. Der er det brennbart materiale og da kan det oppstå brann, sier Haughem.

Blir igjen som søppel

Brannvesenet har også opplevd at folk setter fra seg engangsgrillen direkte på brennbart materiale.

– Noen har for eksempel satt den rett på terrassen.

Selv om det er utrolig tørt, har brannvesenet ikke gått ut med et forbud mot grilling, men Haughem oppfordrer folk til å vise stor forsiktighet.

– Det er greit å grille i strandkanten, men pass på at det er langt fra siv og slikt som kan ta fyr, sier han.

Noen lar være å kaste grillen og går bare fra den fordi de ikke har tid til å vente på at den blir kald.

– Slik forsøpling synes vi ikke noe om, sier branninspektør Even Haughem. Han anbefaler at folk heller skaffer seg en bærbar grill, for eksempel en bøttegrill med kull.

Det hjelper på maten også, mener han.

– Ja, du vet, en engangsgrill blir ikke varm nok til å grille maten skikkelig. Det smaker bedre med mat tilberedt på en ordentlig grill, sier Haughem.

Doblet salget

Bærbare griller av ulike slag kan man få kjøpt i flere butikker og i flere prisklasser.

Rimi Nøtterøy har merket økt interesse for en liten bærbar grill med kokosbriketter.

– Vi selger bra av den, faktisk er salget av den bærbare grillen doblet siden i fjor. Men den må brukes som en engangsgrill, og egner seg best til småburgere og pølser, sier butikksjef Viktoria Johus i Rimi Nøtterøy.

Artikkeltags