TØNSBERG: «Kan ikke forstå at dette skal lage så mye ståhei. Flotte bilder av ei tøff jente. Dette er det jeg kaller fotokunst», skriver Torill Saastad i kommentarfeltet i saken om Sommerstad som ble publisert her på tb.no onsdag.

BAKGRUNN: – Nakenbildene har tatt helt av

«Det er en grunn til at barn etter hvert som de vokser til får en naturlig sjenanse, «kroppen min» er kroppen min, noe som er viktig å lære i den verden vi lever i. Det er ikke all right å vise seg naken for «gud og hvermann», det er heller ikke «naturlig» og «normalt» (...) Jeg tror ikke «alle» vil synes det er greit å få nakenbilder midt i fleisen, er noe av det Inger Lisbeth Haug skriver i kommentarfeltet.

Murer

Lise-Marie Sommerstad jobber til daglig som murer. Hun er lokalpolitiker i Andebu og tredjekandidat på Senterpartiets liste til fylkestingsvalget neste år. Hun presiserer at å kle seg naken foran et kamera er en hobby og en kunstform.

– Det er intet mer, og intet mindre. Jeg har aldri hatt en politisk agenda med bildene. Derfor unngikk jeg å være med i Senterungdommens lettkledde kalender. Jeg vil skille mellom politikk og hobbyen min, fortalte hun til tb.no i går.

– Jeg synes nordmenn er pripne når det kommer til kropp. En naken kvinnekropp og en naken mannskropp er akkurat det samme. Dersom vi hadde sett flere nakne kropper, ville det blitt mindre tabu å kle seg naken, sier Sommerstad.

Flere av våre lesere er enige i det.

«Stå på Lise-Marie! Flott bilde og hvis ikke andre liker nakenkunst, så er det de som har et problem», mener Marit Paulsen.

«Alle som er imot slike bilder er bare misunnelige, vi har alle våre hobbyer og ting å holde på med, og dette er vel ikke det verste man kan ha som hobby», mener Jon Torjus Alten.

Ikke alle liker dette

Men ikke alle applauderer nakenheten til Sommerstad. Ifølge TV 2 mener Venstre-politiker Rebekka Borsch at nakenbilder av politikere bidrar til en vulgarisering av politikken.

– Det ser ut som at Sommerstad bruker disse nakenbildene til å skape medieoppmerksomhet. I tillegg hopper mediene på hver eneste gang. Med en gang Sommerstad ble innstilt til fylkestinget så trykker mediene disse bildene, sier Borsch, skriver TV 2.

«Vold og drap er tydeligvis helt ok, både i aviser, blad, TV og film. Men vise nakenhet? En kan spørre seg hva som surrer rundt i hodet til personer som for eksempel Rebekka Borsch», skriver Øyvin Hanssen.

«Har noen venninner fra tidligere som var nakenmodeller. Felles for dem alle, da de ble mødre kom angeren og skammen. For menn kan det være vanskelig å stå ansikt til ansikt med en nakenmodell, uten å «se puppene» og det lenger ned. Beklager, men slik er det. Da kan mye av det vettuge du kanskje har på hjertet, gli oss hus forbi. At du liker å vise deg naken, betyr ikke at andre er pripne. Bare at de ser deg naken, selv om du er påkledd òg», skriver Svein Pedersen.

Hva mener du? Skriv din mening i kommentarfeltet under.