I mer enn 30 byer over hele landet vil folk lørdag demonstrere mot mulige endringer i abortloven. Tønsberg er en av byene som skal ha demonstrasjon.

Det som fikk mange til å reagere var da Erna Solberg varslet om mulige innstramminger i abortloven for å få med KrF i regjeringen.

Emma Kjellstadli som er kommunestyrerepresentant i Færder for felleslista SV/Rødt ble inspirert av arrangementet som skal være i Oslo. Hun så at det ikke var andre byer i Vestfold som skulle demonstrere.

– Det er ingen andre byer i Vestfold som skal ha det, derfor skjønte jeg at vi måtte ha det, sier Kjellstadli.

LES OGSÅ: Hareide legger seg selv i potten – går av hvis han taper

Demonstrasjonen

Lørdag på Farmannstorvet vil det holdes appeller av folk som er partipolitiske avhengige og uavhengige.

– Dette kom ganske brått på, så vi har ikke hatt tid til å planlegge så mye. Hovedsakelig vil det holdes appeller og de som kommer viser sin støtte, sier Kjellstadli.

Frem til i dag er det litt over 200 mennesker som har trykket skal og nesten 1000 har trykket interessert på Facebook arrangementet.

– Det har vært mange flere som har vist sin interesse enn det jeg trodd. Det viser at mange synes det er viktig og det er også mange utenfor Tønsberg som har vist interesse. Saken angår mange, så jeg forstår det, sier Kjellstadli.

(Saken fortsetter under bilde)

For fire år siden var det stor oppslutning under kvinnedagen i Tønsberg da saken om reservasjonsrett for leger sto i fokus. Mellom 200 og 300 mennesker møtte opp i Gunnarsbøparken for å demonstrere.

LES OGSÅ: Jordmødre er rystet over abortforslag

Hvilke innskrenkninger

Innskrenkningene det er snakk om er å forby tvillingabort eller senabort i tilfeller der man ser at barnet er sykt.

I 2017 var det 305 nemndbehandlede aborter (aborter utført etter utgangen av tolvte svangerskapsuke) av nesten 13000 aborter.