STOKKE: Sist gang «Lys til ettertanke» ble arrangert var det samferdselsminister Ketil Solvik Olsen som holdt tale til de fremmøtte.

– Et arrangement som dette er en viktig påminnelse for alle til å ta ansvar i trafikken slik at det ikke skjer ulykker, sa samferdselsminister Ketil Solvik Olsen (Frp) til tb.no i januar 2014.

LES OGSÅ: Omkom i frontkollisjon på E18

Brutal realitet

5 drepte, 26 hardt skadde og 413 lettere skadde var fasiten for Vestfold-trafikken i 2012.

– Det er opp til hver og én av oss å få ned tallene, sa fylkesmann Erling Lae i sin appell, før de fremmøtte gikk stille og rolig i fakkeltog fra Skjee kirke, ned til E18 og tilbake i januar 2013.

Nå er det altså statsministeren som kommer som hovedtaler. Det setter Trygg Trafikk stor pris på.

– Søndag den 4. januar blir igjen E 18 gjennom Vestfold et sted for ettertanke og et sted for ikke å glemme at trafikken tar alt for mange liv hvert eneste år. Det er fremdeles langt igjen før vi nærmer oss visjonen om null drepte og null hardt skadde som ligger til grunn for alt trafikksikkerhetsarbeidet i Norge.

– Det er et viktig og langsiktig arbeide som gjenstår, og det gleder oss at Erna Solberg nok en gang ønsker å bidra under minnemarkeringen. Denne gangen som statsminister, sier distriktsleder Mette Magnussen i Trygg Trafikk i en pressemelding.

Arrangementet holdes i og ved Skjee kirke i Stokke. Det blir et stort fakkeltog fra kirken og ned til E18.

Hanne Krogh og Øystein Lund Olafsen står for musikken. Det vil også bli appell ved Marina Frugaard som er pårørende, og UP-leder i Vestfold og Telemark Andreas Rødø. Biskop Per Arne Dahl har også meldt sin ankomst.

Erna Solberg deltok også i 2010. Dette er 21. gangen man gjennomfører en slik markering i Vestfold.

LES OGSÅ: Dødsveien ble sikrest