Ari Behns datter: – Jeg har savnet deg så mye allerede

Maud Angelica talte i farens bisettelse.

Maud Angelica talte i farens bisettelse. Foto:

Av

– Jeg har ikke sett deg på to uker, og jeg har allerede savnet deg så mye, sa Ari Behns datter Maud Angelica (16) da hun talte i farens bisettelse.

DEL

– Vi skulle egentlig feire jul sammen, og jeg hadde gledet meg sånn til å se deg igjen. Men nå vil jeg aldri kunne se det koselige smilet ditt og de snille øynene dine igjen. Og jeg vil aldri kunne gi deg den beste tegningen min av deg hittil, sa Maud Angelica, som er den eldste datteren til Ari Behn og prinsesse Märtha Louise, under bisettelsen i Oslo domkirke.

Hun viste fram en tegning hun laget av faren, og som hun egentlig skulle gi ham til jul. Hun fortalte at hun hadde brukt ti timer på å tegne den.

– Det knuser hjertet mitt at jeg aldri får gitt den til deg. Jeg vet at det ville betydd så mye for deg. Og det ville betydd så mye for meg også, sa hun.

Hun sa at faren han alltid ga henne de beste komplimentene om kunsten hennes.

– Du brukte så fine store ord, og fikk oss barna til å føle at vi kunne bli noe og gjøre hva som helst, sa hun.

– Det er alltid en utvei

– Pappa må ha vært så sliten at han må ha følt at han ikke hadde noen annen utvei enn å dra fra denne verden. Men der tror jeg han tok feil. Det er alltid en utvei, sa Maud Angelica.

Under minneordet trakk hun spesielt fram at det alltid finnes en utvei for alle som har gått igjennom psykisk sykdom, selvskading, dårlig selvfølelse eller selvmordstanker.

– Det er folk der ute som kan og vil hjelpe. Du kan få hjelp og ting kan bli bedre. Alle i denne verden fortjener kjærlighet og glede. Det gjør du også, sa hun.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken