Er ferdig å undersøke ulykkesflyets motor

FLYSTYRTEN: Flyvraket ble her flyttet vekk og fraktet til kommisjonens lokaler på Kjeller i Akershus, for nærmere undersøkelser.

FLYSTYRTEN: Flyvraket ble her flyttet vekk og fraktet til kommisjonens lokaler på Kjeller i Akershus, for nærmere undersøkelser. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Statens havarikommisjon for transport (SHT) har kontrollert motoren på flyet som styrtet i Holmestrand.

DEL

Fortsatt er det ikke konkludert omkring årsaker til at flyet styrtet. Krasjet medførte at to menn ombord i flyet omkom.

– Det er ikke funnet noen tekniske feil ved motoren og dens forbindelser, fastslår avdelingsleder for luftfart, Kåre Halvorsen i Statens havarikommisjon for transport (SHT).

Vil se på flygingen

SHT vil nå gå videre med å granske selve flygingen.

– Vi vet at flyet kom inn i en spinn. Vi vil forsøke å finne ut hvorfor det skjedde, og hvorfor flyet ikke kom seg ut av dette, sier Halvorsen.

22. august styrtet privatflyet på et jorde i Holmestrand etter å ha spunnet opp ned mot bakken uten å komme i normal stilling igjen. Flyet hadde lettet fra Torp i Sandefjord.

SHT vil utarbeide en rapport når granskingen er avsluttet. Der vil det redegjøres for hva som skjedde og hvorfor. Hensikten med undersøkelsen er i tillegg å lære av ulykken slik at sannsynligheten for tilsvarende ulykker reduseres. Rapporten vil derfor peke på områder hvor sikkerheten eventuelt kan bedres.

LES OGSÅ: Her ser Christopher flyet styrte: – Plutselig hørte vi ikke motoren lenger

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.