Andreas Wahl fra Eik er klar for ny sesong av «Folkeopplysningen»

EKSPERIMENTERER: Dette bildet er tatt i en tidligere sammenheng da Fysiker Andreas Wahl holdt inspirasjonsforedrag for ansatte i barnehager og skoler i Re kommune.

EKSPERIMENTERER: Dette bildet er tatt i en tidligere sammenheng da Fysiker Andreas Wahl holdt inspirasjonsforedrag for ansatte i barnehager og skoler i Re kommune. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fysikeren har gjort stor suksess med vitenskapsprogrammet som sendes på NRK, og er snart å se på TV-skjermen igjen.

DEL

Andreas har allerede spilt inn tre sesonger av TV-programmet «Folkeopplysningen», som tar for seg ulike samfunnsspørsmål. Nå har han spilt inn fjerde sesong av programmet, og første episode sendes på NRK1 den 5. september.

I sesong fire skal han blant annet se nærmere på matproduksjon, trening og spørsmål knyttet til klimautfordringer.

I første episode skal Andreas se nærmere på norsk kjøttproduksjon, og stiller spørsmål knyttet til hvilke følger det har for dyrene som blir slaktet, men også hva det gjør med mennesker og planeten vår.

LES OGSÅ: Wahls vågale vitenskap

Hvor farlig er sukker?

Det er ikke ukjent at sukker er avhengighetsskapende og det er mye forskning som er blitt gjort rundt dette temaet. Andreas stiller seg spørsmålet: «hvor farlig er egentlig sukker?».

I en av episodene skal han delta på sukkerfritt bakekurs og får råd fra Nordens ledende sukkeravhengighetsekspert.

Han skal også undersøke hva som finnes på treningsmarkedet og hva som skal til for å lykkes innenfor denne bransjen med tanke på salg av treningsutstyr. Til slutt skal han se på ulike faktorer som kan bidra til å redusere klimautfordringene i dagens samfunn.

LES OGSÅ: – Vi må skape nysgjerrige mennesker

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.