Fikk pris for aksjonen sin: – Vi er stolte over at det har blitt lagt merke til utenfor kommunen

MOTTOK PRIS: Elisabeth von Krogh, Bjørg Hauer og Aud  Christensen i Bevar Grønne Færder (tidligere Bevar Grønne Nøtterøy) mottok Jordvernprisen 2019 av Vestfold Jordvernforening onsdag kveld.

MOTTOK PRIS: Elisabeth von Krogh, Bjørg Hauer og Aud Christensen i Bevar Grønne Færder (tidligere Bevar Grønne Nøtterøy) mottok Jordvernprisen 2019 av Vestfold Jordvernforening onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Først kjempet de mot bygging i skogen, så slåss de for jordene. Nå har aksjonsgruppa fått pris.

DEL

– Vi er stolte og glade over at denne aksjonen og som resulterte at  jordene ble reddet. Og vi er stolte over at det har blitt lagt merke til utenfor Færder Kommune, sier Elisabeth von Krogh.

Kunstneren som bor på Nøtterøy er en av dem som i høst aksjonerte mot nedbygging av jordene på sør for Tinghaug.

– Vi er glade for at så mange innbyggere i kommunen var med og protesterte mot disse gigantiske planene. Jordvern er mer viktig en noensinne på grunn av klimakrisen som også vil virke inn på matjorda, sier hun.

Har slåss i to runder

Aksjonsgruppen Bevar Grønne Nøtterøy ble dannet i 2011 da det var planer om å bygge i skogen vest for Nøtterøy kirke. Der var det planer om å sette opp blokker med 500 leiligheter, og blokker like bak minneparken og innkjøringsvei tvers over et jorde. Da ble det spontant dannet en gruppe som sto i spissen for protestaksjonen. Den fikk navnet Bevar Grønne Nøtterøy.

– Det ble seier i aksjonen mot nedbygging av tur- og friluftsområdet, men Tinghaugjordene lå der og ulmet, sier von Krogh.

Da det ble fyr i utbyggingsplanene ved Tinghaug sommeren 2018, med 340 boenheter og næringssenter ble det blåst liv i Bevar Grønne Nøtterøy igjen – med Bjørg Hauer og Aud Christensen i spissen.

Og det er denne aksjonen Bevar grønne Nøtterøy fikk Jordvernprisen for.

Etter flere politiske runder, ble byggeplanene nedstemt i kommunestyret i februar.

Nytt navn

Aksjonsgruppa har endret navn til Bevar Grønne Færder – og de er klare for kamp hvis de føler de må igjen:

– Hvis det oppstår noen nye, miljøødeleggende planer i Færder kommune, som går ut over matjord og friluftsområder, så blir det liv i aksjonen til Bevar Grønne Færder – da trenger vi nye folk til å stå i front, sier von Krogh.

LES OGSÅ: Onsdag skjedde det et lite mirakel på Tinghaugen 

Artikkeltags