Her kan det bli ny vei

Tverrforbindelse fra Håndverkssenteret til Kolberg vil gå over dette jordet. Løsningen sparer bomiljø, men ofrer landbruksområder.

Tverrforbindelse fra Håndverkssenteret til Kolberg vil gå over dette jordet. Løsningen sparer bomiljø, men ofrer landbruksområder.

Artikkelen er over 5 år gammel

Ny fastlandsforbindelse gir nye trafikkmuligheter på Teie. Nå inviteres folket til å si sin mening.

DEL

NØTTERØY: Hvordan skal trafikken fra Smidsrødveien og Kirkeveien ledes mot den nye fastlandsforbindelsen? Og hvordan skal man minske gjennomgangstrafikken over Teie torv, slik at torvet blir et hyggeligere sted?

Enten ny fastlandsforbindelsen ilandføres på Smørberg eller på Korten, tvinger det seg fram omfattende endringer på Nøtterøy-siden.

– Vi begynte å jobbe med trafikkløsningene på Teie bare et par dager etter at konseptvalg­utredningen ble lagt fram i fjor.

Vi hadde medvirkningsmøter med innbyggere og næringsliv i januar, og har samarbeidet med nabokommunene, fylkeskommunen og Statens vegvesen, sier kommuneplanrådgiver Magnus Campbell på kommuneutvikling i Nøtterøy kommune.

LES OGSÅ: Massivt flertall for ringveikonseptet

Konklusjon

Nå har de konkludert med hva de mener er den beste løsningen.

Men de vil ha folket i tale, og det skjer på et folkemøte førstkommende mandag på Nøtterøy kulturhus. Etter det skal politikerne ta stilling til veiløsningen.

– Vi håper at mange kommer på folkemøtet, og at det blir en god debatt. Vi har sagt noe om hvilken løsning vi vurderer som best, men vi har ikke ferdigstilt saken til politisk behandling. Vi er åpne for innspill en stund til, sier Magnus Campbell.

Han og plankoordinator Anne Delback er i gang med å planlegge folkemøtet.

LES OGSÅ: Kanalbru-løsning ikke billigere

Foretrekker Kolberg

Kommuneutvikling har fått hjelp av Norconsult for å konkludere om den beste løsningen. Dette er konklusjonen:

■ Tunnel under Teieskogen, med innslag ved Kirkeveien på Kolberg.
■ Ny tverrforbindelse mellom Smidsrødveien og Kolberg fra Håndverkssenteret på Smidsrødveien.
■ Miljøgate over Teie torv.
■ Opprustning av Teglverksveien fra Smidsrødveien til Grindstukrysset. Trafikken skal ledes utenom Teie torv via Teglverksveien.
■ Ekstra kjørefelt fra Grindstukrysset til Teie veidele.

Tverrforbindelsen fra Håndverkssenteret til Kolberg går under bakken et lite stykke før den kommer opp på jordet nedenfor Kolberg.

– Et alternativ til forbindelse fra Håndverkssenteret er å lede trafikken fra Smidsrødveien og opp til Kolberg langs Bekkeveien. Denne løsningen vil splitte opp bomiljøet på en helt annen måte enn en forbindelse fra Håndverksenteret. Forbindelsen fra Håndverksenteret sparer bomiljø, men går mer utover landbruksarealer, sier Campbell.

Anne Delbeck sier de vurderer tunnel fra Kolbergveien som et bedre alternativ enn innslag ved Teie veidele:

– Tunnel fra Teie veidele vil gi mer gjennomgangstrafikk over Teie torv. Dessuten kan innslag så langt mot nord gjøre at flere velger Kanalbrua, når de likevel har kommet så langt på vei, enn den nye fastlandsforbindelsen.

Artikkeltags