Feiret skolen sin

SHOWET: Kiss showet og dro til med slageren fra 1979 «I was made for lovin' you». Kiss: Martin Linnestad (10), bass, Emma Margrethe Nordskog (10), vokal, Andi Demaku (9), trommer og Jesper Øster (10), gitar. Alle foto: Peder Gjersøe

SHOWET: Kiss showet og dro til med slageren fra 1979 «I was made for lovin' you». Kiss: Martin Linnestad (10), bass, Emma Margrethe Nordskog (10), vokal, Andi Demaku (9), trommer og Jesper Øster (10), gitar. Alle foto: Peder Gjersøe

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag var «hele» Barkåker invitert til 40-årslag.

DEL

BARKÅKER: Det var et yrende liv i klasserom, korridorer og fellesarealer da Barkåker skole markerte sine 40 år onsdag.

«Overalt» var det laget til utstillinger og, for anledningen, hadde selveste Kiss tatt turen.

Du har sikkert alt regnet det ut, men det var altså i 1974 at skolen ble åpnet. Hvor mange som har gått på skolen gjennom alle disse årene, vites ikke, men sikkert er det at skolen har betydd mye for mange.

LES OGSÅ: Fikk perfekt start

– Barkåker er et lite lokalsamfunn der «alle» kjenner alle. Skolen er en viktig del av lokalhistorien vår, så derfor har vi latt 70-tallet inspirere mange av utstillingene våre, sier en travel, men strålende blid rektor Hilde Ahlsen.

Hun viser oss rundt i mylderet av barn, foreldre og besteforeldre.

Den gang da

I et klasserom er det blant annet stilt ut bilder og gjenstander fra 70-tallet. På en stor skjerm vises det bilder som ble tatt mens utstillingen ble forberedt.

– Det er høytidelig å gå på en skole som fyller år, svarer Ane Othelie Krogness (10) når vi spør om hvordan det er å feire skolens bursdag.

Hun forteller om hvordan de har jobbet for å lage utstillingen.

LES OGSÅ: Sjekk dét pepperkakehuset! (TB+)

– Vi hadde besøk av to lærere som har jobbet her før, Ingvild og Ragnhild. De fortalte at før var det ikke asfalt, men grus utenfor, og av og til ble det veldig mye grus inne gangene. Dessuten var det ikke så mange lekeapparater ute, så de hadde hinderløyper i skogen, sier hun.

Langs vinduene i klasserommet er det stilt ut leker fra 70- og 80-tallet.

Blant gjenstandene er det en dampmaskin som noen av guttene bak utstillingen viser fram.

– Vi vet ikke helt hvordan den virker, men det kommer røyk ut her, svarer en av guttene når avisen spør om hva dette er. Dermed får de med seg en kjapp innføring i en dampmaskins vidunderlige mekanikk (fra en journalist som hadde maken).

Gjennom sine 40 år har Barkåker skole vært gjennom mange endringer. Rundt om henger det bilder fra skolens historie.

Endret seg mye

– Skolen har i flere omganger blitt bygget ut og pusset opp. Nå har vi mange gode rom til våre 184 elever fra 1. til 7.-trinn, sier rektor og mener skolen også er godt rustet for fremtiden.

– Vi har mulighet for å ha to klasser parallelt på hvert trinn. Barkåker er i sterk utvikling, så det er godt å ha plass til flere elever, sier Ahlsen.

Hun mener Barkåker skole er en god skole for både barn og voksne.

– Bare hør rundt deg, hør på alle de blide stemmene. Både ungene og foreldrene er opptatt av skolen, og foreldrene støtter veldig godt opp, sier rektor.

I tillegg til utstillinger denne festdagen, er det også elevforestilling i samfunnshuset.

– Her skal elever fra 1. og 2. trinn synge Barkåker-sangen, en sang som er skrevet av en lærer her ved skolen. Dessuten skal elever fra 3. og 4.-trinn rappe med en kjempefin tekst de har skrevet selv. Noen elever synger Abba, og det skal danses til Michael Jacksons «Thriller». Til slutt blir det dans for alle, også foreldrene, når «Bli med dansen» dras i gang, forteller rektor Hilde Ahlsen.

Artikkeltags