Brann ombord i Strömstad-ferje

BRANN: Det er på MS Bohus det brøt ut en brann i en hjelpemotor torsdag. Alle avganger mellom Strömstad og Sandefjord er derfor innstilt.

BRANN: Det er på MS Bohus det brøt ut en brann i en hjelpemotor torsdag. Alle avganger mellom Strömstad og Sandefjord er derfor innstilt. Foto:

Av

Det tok fyr i motorrommet på den ene Color Line-ferja. Nå er alle avganger kansellert med denne, foreløpig ut dagen.

DEL

(Sandefjords Blad) Politiet i Sør-Øst meldte om brann i motorrommet på MS Bohus like før kl. 06 torsdag morgen. Nødetatene var da på stedet.

Ferja, som ligger til kai på Framnes i Sandefjord, hadde 31 mannskaper om bord. De ble evakuert og var ute av fartøyet da nødetatene kom til stedet, kan politiets innsatsleder på stedet, Ottar Steinstø, fortelle.

– Det er ingen personskader som følge av brannen, sier han.

Ifølge vår journalist på stedet er det ikke er noe røyk å se utenfor fartøyet kl. 06.09. Brannvesenet jobber da om bord på Bohus. De har kontroll på brannen og holder på å lufte ut røyk.

– Det startet i en hjelpemotor og spredde seg utover i motorrommet, sier Steinsbø.

Innsatsleder Ottar Steinstø ved Sør-Øst politidistrikt

Innsatsleder Ottar Steinstø ved Sør-Øst politidistrikt Foto:

Brannen førte til at alle avgangene med Bohus ble kansellert torsdag.

Kl. 12.40 har konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, Helge Otto Mathisen, fått oversikt over skadene etter brannen.

– Den ene av tre hjelpemotorer er skadd og skipet må på verksted for reparasjon. Det betyr at alle avganger til og med torsdag 23. mai er kanseller, sier han.

Reisende som har bestilt tur med en av de kansellerte avgangene vil bli booket om.

Mathisen kan fortelle at brannen oppsto når maskinene skulle starte opp for å gjøre klart til første avgang kl. 07 fra Sandefjord.

– Alle rutiner fungerte slik de skal, og vårt eget brannlag sammen med brannvesenet i Sandefjord fikk raskt kontroll. Samarbeidet med brann og politi fungerte godt og vi vil gi ros til rask og god inngripen, sier han.

Det var kun Color Lines eget mannskap som var om bord da brannen brøt ut. Mathisen skryter av innsatsen deres.

– Disse ble evakuert uten skader og uten dramatikk. De er godt trent og øver regelmessig for å håndtere uønskede hendelser.

Artikkeltags