Gå til sidens hovedinnhold

Festgjest skapte «lokkemann»-frykt

Artikkelen er over 7 år gammel

NØTTERØY: – Han tenkte nok ikke så langt, sier rektor.

Onsdag morgen ble en skoleelev ved Føynland skole på Nøtterøy kontaktet av en ukjent mann i krysset Kirkegaten/Husøyveien på Husøy. Mannen skal ha stilt eleven flere spørsmål før han tilbød seg å kjøre eleven til skolen dersom eleven først ble med ham hjem for å hente bilen hans.

Situasjonen opplevdes som ubehagelig for eleven, som forstod det som om mannen forsøkte å lokke eleven med seg hjem.

LES SAKEN HER: Mann forsøkte å lokke elev hjem

Nå forklarer imidlertid rektor ved Føynland barneskole, Lars Ottar Svensen, at han har fått nye opplysninger om den såkalte «lokkemannen».

– Jeg fikk en telefon der jeg fikk forklart at det var noen som hadde hatt fest like ved stedet der eleven ble kontaktet, og at det var en festgjest som hadde blitt værende over. Han hadde bestilt taxi til dette veikrysset onsdag morgen. Da mannen så eleven, trodde han at eleven hadde mistet ungdomsskolebussen, forklarer Svensen.

Dette skal ha vært grunnen til at mannen tilbød å kjøre eleven til skolen.

Svensen forteller at mannen ikke skal ha vært kjent i området, og derfor stilte mange spørsmål som eleven følte var merkelige.

– Det var litt uheldig, han tenkte nok ikke så langt, tror rektoren.

Selv om mannen i dette tilfellet viste seg å ikke ha skumle baktanker, sier Svensen det er viktig å høre på elevene når de opplever truende situasjoner.

– Man må ta slike saker på alvor uansett, og heller være glad når det viser seg at det har en god forklaring, sier rektoren.


FLERE SAKER PÅ TB.NO
■ – Sengetøyet er fullt av sædflekker, tørket blod og hår
■ Full erstatning til Kosmo
■ – Det er veldig unormalt

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.