18. til 25. desember kom det til sammen 14.015 båtflyktninger til den greske øya Lesvos i den perioden Anette var der.

– Det betyr 14.015 par våte føtter. Alle trenger tørre sokker. De er dryppende våte, kalde og fryser. Jeg har sett betydningen av hva et par sokker og to brødposer kan bety for kalde og våte flyktninger som akkurat har klart den farefulle ferden over sjøen. Det gjør sterkt inntrykk, forteller hun.

Initiativet til innsamlingen tok Malme etter å ha jobbet som frivillig på Lesvos i jula, og hun engasjerte seg i Volunteers, som bistår av frivillige som reiser til Lesvos med utstyr, råd og veiledning.

– Volunteers vil sørge for at sokkene fortløpende blir sendt med de frivillige som reiser til Lesvos framover. De første sokkene vi har fått inn har allerede ankommet Lesvos i helgen, sier Anette.

LES OGSÅ: Berit og Trond fra Nøtterøy ble fosterforeldre for gutt fra Afghanistan

Innspurt i innsamlingen

Annete Malme satte seg fore å samle inn like mange par sokker i perioden 18. til 25. januar.

–  Jeg vil prøve å samle inn 14.015 par sokker på en uke. Disse skal sendes med frivillige som reiser til Lesvos og 14.015 par kalde og våte føtter vil få nye tørre sokker, sier hun.

Torsdag viste en opptelling at hun har klart å samle inn 5.500 par sokker. Nå håper hun at en skikkelig innsats i helgen vil føre dem til målet om 14.015 par.

– Jeg håper mange kan samle sammen sokker fra sitt nettverk, eller kjøp nye. Så lenge sokkene er hele og rene tar vi dem gjerne imot. Og gi gjerne litt tynne ullsokker. Disse tar vi på kalde føtter, trer brødposer over og putter ned i de våte skoene igjen, sier hun på sin Facebook-side.

LES OGSÅ: Røde Kors starter ungdomssenter i Tønsberg sentrum

Kan levere eller sende

Annete Malme har tatt imot sokker på Husmorskolen bak Olsrød Park i Tønsberg siden mandag. Lørdag fra klokka 15 til 16 og søndag fra klokka 12 til 14 er hun også å finne der. Hun håper mange kommer på besøk med et par sokker i gave.

– Lever gjerne i sokkene i sekker/poser fra IKEA/Europris med glidelås, disse får vi brukt videre. Sorter og merk etter barn, junior, dame, herre, sier Anette.

Har du ikke mulighet til å møte opp på Husmorskolen, kan du sende sokker til: Anette Malme, Olsrødsvingen 64, 3150 Tolvsrød.

LES OGSÅ: Dette får artistene til å stille opp gratis