Pilotleder: – Det vil bli verre for Norwegian

Lederen i Norsk Pilotforbund mener Norwegian vil få det verre med å rekruttere nye piloter til selskapet. Foto: Norwegian

Lederen i Norsk Pilotforbund mener Norwegian vil få det verre med å rekruttere nye piloter til selskapet. Foto: Norwegian

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lederen i Norsk Pilotforbund mener pilotmangelen vil oppstå på nytt for Norwegian etter helgens mange kanselleringer.

DEL

– Når Norwegian nå sier at de har problemer med å rekruttere nye piloter, er det bare én ting å si om det: Det vil bli verre for selskapet. Piloter på jobbjakt vil satse på arbeid der de blir fast ansatt i selskapet. Det kan ikke Norwegian tilby. Derfor er jobb i det selskapet for mange piloter uaktuelt i dag og i fremtiden, sier Petter Førde til Aftenposten.

Forsinkelsene i helgen førte til trøbbel for et stort antall passasjerer. Blant annet måtte to musikkorps avlyse turer de hadde gledet seg til lenge. Mandag kveld hadde 19 avganger blitt kansellert på kort tid.

– Mye konkurranse

Administrerende direktør i Norwegian Air Resources, Bjørn Erik Barman Jenssen, svarer slik på Førdes utspill:

– Markedet er tøft med mye konkurranse. Vi har rekruttert over 500 piloter i 2016 og kommer til å rekruttere mer enn 600 piloter i år. Vi har allerede rekruttert 400 piloter i år, så disse påstandene stemmer overhodet ikke, skriver han i en epost.

LES OGSÅ: Hof-elever flyfast i Berlin – ble splittet opp og sendt hjem via en rekke land

– 99,7 prosent

– Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i mai, 99,4 prosent i april og 99,5 prosent i mars, sier pressekontakt Astrid Mannion-Gibson til Dagsavisen.

SAS hadde 98,7 prosent av sine 308.439 flygninger i fjor i samsvar med planlagt program, ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Få kanselleringer

Avinor forklarer svært få av de 25,8 millioner passasjerene som reiste via Oslo Lufthavn i fjor, ble rammet av kansellering.

– For å sette ting litt i perspektiv: Regulariteten ved Oslo lufthavn var på 99,3 prosent i fjor, så det er en svært liten andel som blir kansellert, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa.

(©NTB)

Artikkeltags