I det stille har Maarud endret potetgullet sitt. Det vekker reaksjoner

SKUFFET: Tove-Lise Jacobsen ble skuffet over smaken da hun kjøpte potetgull fra Maarud som hun vanligvis liker. Foto: Privat

SKUFFET: Tove-Lise Jacobsen ble skuffet over smaken da hun kjøpte potetgull fra Maarud som hun vanligvis liker. Foto: Privat

Helgekosen tok brått en annen vending enn forventet da Tove-Lise Jacobsen tok en bit av potetgulltypen hun har kjøpt mange ganger før.

DEL

(Nettavisen) – Hvis potetgullet til Maarud skal fortsette å smake sånn, er det ikke noe vits i å kjøpe det. Du blir bare skuffet, sier hun til Nettavisen.

Jacobsen kjøpte nylig to ulike potetgullposer, som hun vanligvis liker smaken av. Denne gangen synes hun imidlertid at det smakte altfor lite krydder, og mener potetgullet nesten ikke smakte noen ting.

– Jeg merket først at Maaruds Sourcream & Onion hadde endret seg, jeg kjente ikke den samme, gode og fyldige smaken som det bruker å være. Så kjøpte jeg paprikapotetgullet, og det var samme problem her, forklarer hun.

– Anonymt

Paprikapotetgullet spiste hun sammen med venner, og sier at de var enige i at det smakte lite.

– Det smakte salt, men lite annet. Potetgullet var såpass anonymt i smaken at det nesten like gjerne kunne bli solgt som vanlig potetgull med saltsmak, sier hun.

Denne anonyme smaken kjente hun også da hun kjøpte det nye potetgullet Sourcream & Paprika.

Jacobsen skrev en klage til Maarud på deres Facebook-side, og der sier hun klart ifra om hva hun synes.

– Vi vil ha smaken tilbake, er ikke vits i å kjøpe potetgull fra dere lenger hvis det fortsetter sånn! skriver hun.

Også flere har reagert på den endrede smaken.

– Hva har skjedd med det gode gamle Maarud salte potetgullet? Smaken er nå annerledes, og tekstur er annerledes. Og ikke til det bedre, skriver en annen på Facebook-siden til Maarud.

Har endret krydderinnholdet

– Vi er veldig forsiktige med å fikle med favorittene. Naturlig krydder uten kunstige smakstilsetninger er viktig for folk. Det har vi gradvis innført gjennom mange år. Noen smaksendringer er gjort i samarbeid med hele matbransjen, sier Chris Samways, administrerende direktør i Maarud, til Nettavisen.

Også i Maaruds svar på Facebook får Tove-Lise en forklaring på hvorfor potetgullet kan smake annerledes enn det har gjort før.

– Tidligere inneholdt mange av krydderne tilsetningsstoffer som vi ikke har i dag. I tillegg har vi redusert saltinnhold på store deler av porteføljen vår, skriver Maarud.

De forklarer samtidig at de kontinuerlig jobber med både krydderutvikling, saltinnhold og ulike potetsorter.

MINDRE SALT: Chris Samways, administrerende direktør i Maarud, sier at de har redusert saltinnholdet i potetgullet over lengre tid. Foto: Privat

MINDRE SALT: Chris Samways, administrerende direktør i Maarud, sier at de har redusert saltinnholdet i potetgullet over lengre tid. Foto: Privat

Overfor Nettavisen forklarer Samways at Maarud er en del av det nasjonale Saltpartnerskapet, som har til hensikt å kutte ned på det totale saltinntaket for å bedre folkehelsen.

– Det betyr at vi, sammen med andre i matbransjen, reduserer saltinnholdet i produktene våre litt hvert år for å gjøre folk mer følsomme for saltsmaken. Det betyr at de trenger mindre salt for å oppnå det samme effekt, forklarer han.

Han forteller at Maarud Classic Salt har gått fra å ha 1,6 gram salt per 100 gram potetgull til 1,3 gram.

– Det høres lite ut, men det gjør at nordmenn får i seg 7,5 tonn mindre salt hvert år, sier han.

Samways sier det er leit når forbrukere mener de ikke leverer på forventet kvalitet, men sier at de setter pris på tilbakemeldinger.

Artikkeltags