Forbund forsvarer akupunktøren

Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Akupunktøren som skal ha stukket hull på lungen til Camilla Wold, er både organisert og har godkjent utdannelse.

DEL

Det var i går Tønsbergs Blad fortalte historien om Camilla Wold som gikk til akupunkturbehandling hos Seung Yong Ji i Tønsberg, og der skal ha fått stukket hull på en lunge slik at hun havnet på sykehus. Den koreanskfødte akupunktøren er ikke organisert i Akupunkturforbundet, men derimot i Norges landsforbund av homøopraktikere (NLH).
Der bekrefter leder John Hetlelid Seung Yong Jis medlemskap og forbundets godkjenning. Han gjør det klart at NLH står klar til å forsvare akupunktøren i Tønsberg.
Solid utdannelse
– Han har en solid utdannelse fra Vestfold akupunkturskole og Medisinfagskolen i Tønsberg, sier Hetlelid.
Ifølge forbundslederen kan det også settes spørsmålstegn ved sykehuslegens konstatering av at lungepunkteringen skyldes akupunkturen Seung Yong Jo hadde utført på Wold.
– Det kan være andre bakenforliggende årsaker, sier Hetlelid, som berømmer akupunktøren for på eget initiativ å ha tatt kontakt med forbundet og orientert dem om hendelsen.
– Mest sannsynlig har det skjedd et uhell. Vi vet ikke den egentlige årsaken. Akupunktøren er så dyktig at jeg ikke kan tenke meg at lungepunkteringen skyldes en behandling han har gjort.
Anmelde
– Hva skjer videre i saken?
– Det er opp til pasienten. Hun kan anmelde saken til fylkeslegen, som da vil granske den, og eventuelt melde videre til politiet. Vårt forbund har også et klageorgan. Vi vil uansett granske saken fra begge sider. Slik jeg ser det nå, er det liten grunn til å kritisere akupunktøren, sier Hetlelid.

Artikkeltags