Foreldre kan ta direkte kontakt

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

TØNSBERG: PMTO-behandling er et nytt tilbud innen familievernet i Vestfold. Foreldre kan henvende seg direkte til kontorene i Sandefjord og Tønsberg.
Inntil i høst har tilbudet kun vært henvist gjennom den kommunale barneverntjenesten. Bufetat er opptatt av å gi familier hjelp før problemene blir for store. Terskelen for å motta slik bistand skal være lav, og tilbudet er gratis.
Elisabeth Sann ved familievernkontoret i Tønsberg opplyser at i Aust-Agder har inntak via familievernet vært et prosjekt over to år. 80 PMTO-saker er håndtert. Tilbakemeldingene er gode, både på behandlingen, og at den kommer raskt i gang uten for mye byråkrati.
Merethe Elleflaadt, PMTO-terapeut ved Vestfold barne- og familiesenter, opplyser at PMTO er et behandlingstilbud til foreldre som opplever at samspillet med barnet er «låst og utfordrende».
Behandlingen tar sikte på å redusere negativ adferd, fremme positiv utvikling hos barnet og bedre samspillet i familien. Målgruppen er foreldre til barn fra tre til og med tolv år. Foreldrene møter en PMTO-terapeut en time hver uke. I tillegg holdes en såkalt midtukesamtale, for å motivere foreldrene til å gjennomføre hjemmeoppgaven.

Artikkeltags