Forgiftet kastanjetre

Det er boret fem hull i stammen.

Det er boret fem hull i stammen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

SANDEFJORD: En huseier i Sandefjord er fortvilet og oppgitt etter at noen har forgiftet et stort og flott kastanjetre på tomta hennes.

DEL

Det store kastanjetreet har sin herkomst på Long Island i USA, og ble tatt med på et skip til Norge først på 1920-tallet av en skipper som bodde i huset på Kamfjord i Sandefjord, skriver sb.no.

I årenes løp har treet vokst seg stort og vakkert, og for dem som i dag bor i skipperhuset, betyr treet svært mye.

LES OGSÅ: Holdt på sitt og vant

Har levd med treet i 30 år

– Vi er lidderlig glad i dette treet. Det er en bauta på tomta, og vi følger det gjennom alle årets sykluser, sier huseieren som har levd med kastanjen de siste 30 åra.

Etter alle solemerker er dette den siste sommeren hun kan nyte løvskyggen fra det store og flotte treet – det er det én eller annen der ute som effektivt har sørget for.

LES OGSÅ: Se hva lynet gjorde med eika

Huseieren, som av hensyn til naboers identitet ikke ønsker å stå fram med navn og bilde i avisa, forteller at hun helt i slutten av mai oppdaget at det vanligvis så potente treet begynte å bli litt dvaskt. Dermed foretok hun en inspeksjon som førte til en oppsiktsvekkende oppdagelse.

Har boret fem hull

– Jeg oppdaget til min forskrekkelse at det var boret hull på fem forskjellige steder ved røttene helt nederst på stammen. I hullene er det tydeligvis helt et giftstoff som dessverre er svært effektivt, sier huseieren.

LES OGSÅ: – Har aldri sett større hagl

Hun antar at det er ugressmiddelet Round Up som er benyttet. Også et mindre og yngre tre på eiendommen har lidd samme skjebne.

Sterkt preget av saken

Huseieren ønsker ikke å mene noe om hvem som kan stå bak, men hun har kalt sammen de nærmeste naboene slik at de i fellesskap kan prøve å finne ut hvem som står bak.

Dette er en vond sak som preger oss veldig. For oss som bor her bør det være en felles interesse for å finne ut hvem som kan gå til et slikt skritt, sier hun.

Saken er anmeldt til politiet.

Tror ugjerningen er bestilt

Det er dessverre ikke første gang denne typen miljøkriminalitet forekommer, og kvinnen som er rammet denne gangen, er redd det er slik at denne type «tjenester» kan bestilles.

– For kriminelle kan dette være en kjapp måte å tjene penger på, sier hun.

Vidar Gunnarsen i Hagelaget i Vestfold er ikke ukjent med problemet.

– Vi har hørt om slike tilfeller tidligere, men det er heldigvis uvanlig at folk går så dramatisk til verks, sier han.

Gunnarsen kjenner til mange tilfeller om uenighet rundt trær som skygger for sol eller utsikt.

Slikt skjer særlig når nye flytter til et område. Men heldigvis er det sjeldent de trår til på en slik dramatisk måte, sier han.

Artikkeltags