Både i Tønsberg og på Nøtterøy har fristen for å bestille hageavfallssekker denne våren løpt ut. Men du kan fortsatt skaffe deg dem gratis.

Her kan du hente hageavfallssekker

Dersom du bor i Tønsberg og glemte det, kan du selv hente hageavfallssekker hos kommunens lager på Kilen. Det vil være mulig fram til 12. mai, informeres det om på Vesars hjemmesider.

Nøttlendinger kan benytte samme ordning, men her hentes sekkene hos kommunens servicesenter på Borgheim. Der er det ikke oppgitt noen frist

Hageavfallet skal nemlig legges i egne sekker for slikt avfall. Det er satt en grense på maks 15 sekker per husstand i begge kommunene.

LES OGSÅ: Dette krangler vi mest om med naboen (+)

Dette er hageavfall

Som hageavfall regnes løv, kvist, planter, gress og bark. Kvister kan kappes til en meter og buntes sammen med tau uten å legges i sekker. Maks 15 enheter blir hentet per husstand, og hver av enhetene skal ikke være tyngre enn 25 kilo.

Hageavfall i plastsekker, stubber og annet avfall vil ikke bli tatt med av renovatøren når hageavfallet samles inn. Hageavfall kan imidlertid leveres gratis på gjenvinningsstasjonene hele året.

Hagetips i mars

Og lurer du på hva man kan begynne med i hagen allerede i mars? Dersom du har fuglekasser er det tid for å rense ut fjorårets redemateriale så det blir innflytningsklart for en ny kvitrende familie. Ifølge Norsk ornitologisk forening, begynner meisene å undersøke fuglekassene allerede i mars.

Når vårsola begynner å varme, kan det også være lurt å beskytte vintergrønne planter som er utsatt for tørke, eller som ble plantet i fjor, med et pustende dekke. Strie fungerer fint til dette.

Ny ordning på Nøtterøy

Mens man tidligere måtte bestille henting av hageavfall på Nøtterøy, blir det nå hentet til fastsatt dato hver vår og høst. Hvilken dato det hentes, varierer ut ifra hvor du bor, men skjer i uke 17.

I Tønsberg og på Nøtterøy er henting av hageavfallet inkludert i renovasjonsgebyret. På Tjøme er det imidlertid ikke inkludert.

LES OGSÅ: Ann-Kristin luker vekk miljøsvineri (+)