Se opp for Halloween spøkelser uten refleks

VÆR FORSIKTIG: I dag oppfordres bilister til å være ekstra forsiktige i trafikken: Det er mange små Halloween monstre ute, som ikke har på refleks.

VÆR FORSIKTIG: I dag oppfordres bilister til å være ekstra forsiktige i trafikken: Det er mange små Halloween monstre ute, som ikke har på refleks. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

DEL

Halloween er her, og mange barn kler seg ut i mørke kostymer uten refleks. Det bekymrer Arne Voll i Gjensidige.

- Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med 85 prosent ved bruk av refleks.

- Hva bør foreldre  gjøre?

- Kle barna med refleks, eller sy inn reflekser i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks.

LES OGSÅ: Når Karoline lager Halloweenfest for over 100 barn, tar ektemannen Tom inn på hotell

 

120 påkjørsler i Vestfold

De siste fem årene er det meldt om 120 påkjørsler av fotgjengere i Vestfold.35 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket. Bare om lag fem prosent av de som blir skadet bruker refleks.

- Selv om barnet ser bilen, er det ikke sikkert «bilen ser barnet», sier Voll.

Uten refleks er du synlig først på 25-30 meters hold. Dette betyr at en bilfører som kjører i 50 kilometer i timen, kun har ca. to sekunder å reagere på før det smeller.

Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige

- Uten refleks er du synlig først på 25-30 meters hold. Dette betyr at en bilfører som kjører i 50 kilometer i timen, kun har ca. to sekunder å reagere på før det smeller. Med refleks er du synlig på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand. Disse ekstra sekundene er nok til at bilføreren har tid til å reagere og liv kan reddes.

Han oppfordrer derfor alle som får Halloween-gjester på døra, til å ta ansvar for at barna vises i trafikken. 

- Mange har reflekser liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på Halloween.

 

(Kilde Finans Norge og Trygg Trafikk)         

Artikkeltags