Med en koffert full av briller samlet inn i Tønsberg dro Linda ut på et helt spesielt oppdrag: – Det gjør meg stolt og ydmyk

I TANZANIA: Linda Halling fra Tønsberg var i Tanzania for å dele ut briller som er samlet inn av Specsavers Tønsberg.

I TANZANIA: Linda Halling fra Tønsberg var i Tanzania for å dele ut briller som er samlet inn av Specsavers Tønsberg. Foto:

Optiker Linda Halling fra Tønsberg sørget for synsundersøkelser og viderbrakte donerte briller i humanitært prosjekt.

DEL

Specsavers Tønsberg har i flere år samlet inn brukte briller som årlig sendes til det veldedige prosjektet «Gi syn til Tanzania». Dette skriver Specsavers Tønsberg i en pressemelding.

– Med kofferten full av innsamlede briller, reiser de ned og sørger for synsundersøkelser og riktig tilpassede briller til mennesker uten de samme ressursene vi er så godt vant med her hjemme, skriver de i pressemeldingen.

I Tanzania

Forrige uke var Tønsberg-optiker Linda Halling en av de utvalgte deltakerne på «Specsavers Eyecamp», som i tillegg til de innsamlede brillene innebærer synsundersøkelser og tilpasning av briller.

– Brillene som er samlet inn blant annet av Specsavers Tønsberg, gir disse menneskene muligheten til å lese og skrive, samt skaffe seg et håndverk. Å få muligheten til å være der og se hvor mye det betyr for den enkelte, gjør meg stolt og ydmyk, sier Halling i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Nekter verge etter VG-avsløring: – Tror ikke det er mulig å ivareta over 100 mennesker på en god måte (+)

50.000

Store deler av befolkningen i det afrikanske landet har ikke mulighet til å få tatt synstest eller skaffe seg briller.

– Under denne uken nådde vi faktisk brille-utdeling nummer 50.000. Det var en 6 år gammel jente, Lauryn, som fikk dem, og hun løp av gårde, hoppende glad, med brillene på nesen, sier Halling.

Hun oppfordrer i pressemeldingen alle til å levere briller de ikke trenger lenger til det veldedige prosjektet.

LES OGSÅ: Gulating ølutsalg gir seg etter ett år (+)

Artikkeltags