Det skriver VG.

Kaldblodshesten Hovhaaga fra Sandefjord døde etter at den sprang inn i én av bommene på Jarlsberg Travbane 26. mai.

Nesten som en datter

Ulykken skjedde etter at hesten først sparket kusk Dag-Sveinung Dalen av sulkyen. Sparket førte til at Dalen fikk et kutt i beinet. Hesten fortsatte, og løp bort til den todelte bommen. Den presset den ene bommen litt ut. Dermed fikk den enden av den andre bommen rett inn i brystet.

I etterkant av hendelsen har det blitt kommentert på sosiale medier og kommentarfeltet i VG at hesteierne ikke bryr seg om det tragiske dødsfallet.

– Det er vondt å få med seg hva folk skriver på Facebook, og i tekstmeldinger. Jeg har ikke orket å lese alt, men at vi som hesteeiere ikke bryr oss om dyra, og ikke viser sorg, det er helt feil, sier Mona Elisabeth Hov til VG.

Også hennes kjæreste og medeier av hesten, Thorbjørn Ask fra Sandefjord, forteller at de sørger over hesten.

– Det er ikke så langt unna at jeg kan karakterisere hesten som ei datter. Jeg tror ikke jeg har hatt en så fin hest før, og planen var å avle videre på henne etter hvert. En hest er ikke en traktor, det er et familiemedlem, sier Ask til VG.

Preget

Kusk Dag-Sveinung Dalen valgte å droppe resten av stevnet, og skal etter hvert ha valgt å dra til legevakten med skaden han fikk i benet. Også han reagerer på kommentarer som har kommet etter hendelsen.

– Jeg har også blitt oppmerksom på noen kommentarer – blant annet på Facebook under VGs artikkel. Det skremmer meg at folk kan skrive at det vi driver med er dyreplageri, og at det var synd at det var hesten, og ikke jeg, som døde, sier Dalen til VG.